Το ΔΙΕΚ είναι το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

diek basic
diek-5   diek-6 diek-2 web-diek
diek-1   diek-3 diek-4

Το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ είναι η συνέχεια της « ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της τότε Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των 7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ’ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ

Με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς και στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας των υπευθύνων του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου για συνεργασία με φορείς της Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκαν τρείς ενδιαφέρουσες δράσεις.

Περισσότερα...

Την Τρίτη 17/10 στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι: της Υφυπουργού των Οικονομικών και Βουλευτού Ν. Μαγνησίας κ. Παπανάτσιου, του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Μπουκόρου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» και πλήθους κόσμου.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς για το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, θα είναι τιμή μας να παρευθρεθείτε στην τελετή του Αγιασμού, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο τςη σχολής την ρίτη 17/10/2017 στις 7:30 το απόγευμα.

Η Πρόεδρος

της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Σοφία Χάλαρη

Περισσότερα...

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κα Δέσποινα Κότογλου και τα μέλη του Δ.Σ. σας προσκλαούν στην έκθεση των εργασιών των σπουδαστών του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Σχολής την Τρίτη 27 Ιουνίου και ώρα 20:30. 

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένας από τους βασικούς στόχους του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, είναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται από τη συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Λίγο πριν την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Διακρατική Συνάντηση Ευρωπαϊκού προγράμματος σχολών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Την Τρίτη 27 Ιουνίου στο χώρο του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των εργασιών των σπουδαστών παρουσία πλήθους κόσμου. Η πρόεδρος Δ .Κότογλου, η αντιπρόεδρος Σ .Χάλαρη, και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η διεύθυνση, οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, υποδέχτηκαν στους χώρους της σχολής, τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου κ. A. Μπέο, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Βόλου, επιχειρηματίες, γονείς, φίλους, καθώς και εκπροσώπους φορέων της περιοχής .

Περισσότερα...

Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στον 8ο διαγωνισμό κατασκευής και σχεδιασμού κοσμήματος που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Sant'Eligio στην Valenza της Ιταλίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

proypoth eggrafeis

1ca98d9c3a4a8177480757f1164fc28f S

Άρθρα ΔΙΕΚ