Το ΔΙΕΚ είναι το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

diek basic
diek-5   diek-6 diek-2 web-diek
diek-1   diek-3 diek-4

Το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ είναι η συνέχεια της « ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της τότε Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των 7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ’ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Δείτε την αναφορά του ΔΙΕΚ στον "χάρτη" των δράσεων της "European Vocational Skills Week 2018https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/your-country_en 
για να δείτε τη δράση, Discover your Talent, πάτε στο παρακάτω link ( κεντρική σελίδα) -- επιλέγετε `country` Greece -- στον χάρτη επιλέγετε έναν αριθμό που βρίσκετε πάνω στην Ελλάδα και κλικάρετε πάνω στο σημαδάκι του Βόλου

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ

Με Ενδύματα και Κοσμήματα συμμετείχε το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στην ιδιαίτερα λαμπερή βραδιά που διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά η Πενθεσίλεια, η οποία ‘εργάζεται’  πάντα με γνώμονα τηνπροσφορά προς τους συνανθρώπους και το κοινωνικό σύνολο.

Περισσότερα...

ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΥΣΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΈΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+  ''THE FUTURE IS OUR JEWEL''  ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019.

Περισσότερα...

Την  Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 19.15 το ΙΙΕΚ  της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  του Δήμου Βόλου,  θα παρουσιάσει στο χώρο της σχολής την Ετήσια Έκθεση Σπουδαστικών Εργασιών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν στους αριστούχους σπουδαστές οι υποτροφίες για την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά. 

Περισσότερα...

Η σπουδάστρια της ειδικότητας κοσμήματος Σοφίας Συμιακάκη

1η ΘΕΣΗ  ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΤΗΣ ''Π.Ο.Β.Α.Κ.Ω.'' ΑΠΕΣΠΑΣΕ  Η ΣΟΦΙΑ ΣΥΜΙΑΚΑΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ Ι.Ι.Ε.Κ  ΤΗΣ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ.
Περισσότερα...

Οι υπότροφοι σπουδαστές μαζί με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ Σοφία Χάλαρη και τη διευθύντρια του ΙΕΚ Βόλου Μαρία Βούλγαρη

Τριπλή γιορτή για το δημοτικό ΙΙΕΚ Βόλου χθες το απόγευμα. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου απονεμήθηκαν υποτροφίες σε 11 αριστούχους και ταυτόχρονα έγιναν τα εγκαίνια διπλής έκθεσης, μιας με τις εργασίες των σπουδαστών και της περιοδεύουσας έκθεσης κοσμήματος του προγράμματος Erasmus + με τίτλο «The future is our jewel».

Περισσότερα...

Τη Παρασκευή 24/5/2019 το κέντρο μας είχε τη χαρά να υποδεχτεί την εκπαιδευτικό-σκηνοθέτη κα Ευαγγελία Γούλα και να προβάλλει στις γυναίκες και έφηβες του οικισμού το ντοκυμαντέρ της i itsai Romni- το κορίτσι γυναίκα"

Περισσότερα...

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ 1ης ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ 'The future is our jewel'.

 Ένας από τους βασικούς στόχους του  Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚείναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται  από τη συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.  Με την έναρξη των εγγραφών για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2018 -2019, το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, ενημερώθηκε για την  έγκριση του νέου προγράμματος erasmus+ ''Τhe future is our jewel'' στο οποίο συμμετέχει το τμήμα κοσμήματος.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ