ΔΙΕΚ-Επαγγελματική Εκπαίδευση
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Δελτίο τύπου για την Επίσκεψη Eιδικοτήτων του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου στην έκθεση Philoxenia-Hotelia-Polis 2015

Η Philoxenia-Hotelia-Polis 2015, μια από τις κορυφαίες εκθέσεις του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα, αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες εκθέτες- επιχειρηματίες εθνικής εμβέλειας. Σε έναν εκθεσιακόχώρο 3.000 και πλέον τετραγωνικών μέτρων στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού κέντρου Θεσσαλονίκης, οι χιλιάδες επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα στο χώρο του τουρισμού.

 

Η συμμετοχή, Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Τουριστικών Πρακτορείων, Αεροπορικών και Ακτοπλοϊκών Εταιριών, Τουριστικών Φορέων, Ιαματικών Κέντρων, Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων, Υπηρεσιών στο Διαδίκτυο, Κλαδικών Μέσων, Εθνικών – Περιφερειακών –Δημοτικών Οργανισμών Τουρισμού, Επαγγελματικών Ενώσεων, Εκπρόσωπων Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, Συνεταιρισμών και παραγωγών τοπικών - παραδοσιακών προϊόντων, Hosted Buyers, tour operators κ.τ.λ. σε συνδυασμό με τη διοργάνωση ημερίδων και παράλληλων εκδηλώσεων, την καθιστούν το κορυφαίο σημείο συνάντησης του τουρισμού στην Ελλάδα !!

Το Σάββατο 14/11 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών των τμημάτων «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής - Υπηρεσία ορόφων - Εμπορευματογνωσία)» και «Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef)» με τη συνοδεία εκπαιδευτών τους καθώς και της προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Αναστασίας Μορφογιάννη. Στο πλαίσιο της έκθεσης οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στα περίπτερα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων οι οποίες συμμετείχαν στην έκθεση HOTELIA, συνομίλησαν με ιθύνοντες του κλάδου σχετικά με ζητήματα που αφορούν στον ξενοδοχειακού τομέα, τα καθήκοντα κάθε εργαζομένου ανά θέση και τέλος κατέθεσαν βιογραφικά σημειώματα τα οποία είχαν ετοιμαστεί βάσει σχετικών οδηγιών από το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν σεμινάρια παρασκευής ειδών καφέ, καφεγνωσίας καθώς και latte art από εξειδικευμένους barista του χώρου και ακολούθησε γευστική δοκιμή των παρασκευασμάτων. Έπειτα παρακολούθησαν σεμινάρια μαγειρικής και παρασκευής παραδοσιακών και πιο σύγχρονων συνταγών με κλασσικά και πρωτότυπα υλικά, και τέλος σεμινάρια οινογνωσίας και αναγνώρισης γεύσεων και αρωμάτων οίνου.

Ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη στο περίπτερο του δήμου Βόλου, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση POLIS, όπου οι σπουδαστές συνομίλησαν με τον αντιδήμαρχο τουρισμού του δήμου μας, κ. Α. Θεοδώρου , δοκίμασαν τις τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα καθιέρωσης του Πηλιορείτικου πρωϊνού (δηλαδή της παροχής πρωϊνού γεύματος παρασκευασμένου από εδώδιμα προϊόντα της περιοχής του Πηλίου), μια και αυτό αποτελεί σημείο υπεροχής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής !
Η προστιθέμενη αξία που προσφέρουν οι εκπαιδευτικές εκδρομές στη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά και όλοι οι συμμετέχοντες αδημονούν για την επόμενη εμπειρία !!

clip image0025clip image0026entre-exhibitionPHILOJENIA 2PHI OJENIA 3PHLIOXENIA 1producer-exhibitproducer-exhibit2volos-kiosk

{jathumbnail off}

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ