ΔΙΕΚ-Επαγγελματική Εκπαίδευση
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τον περασμένο μήνα από Σάββατο 19/3 έως Δευτέρα 28/3 τέσσερεις εργαζόμενες της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ταξίδεψαν στη Φινλανδία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα COMPASS που εντάσσεται στο ERASMUS + με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ποιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκπαίδευσης παρακολούθησαν οι Αργυράκου Λέτα και Οικονόμου Όλγα από το ΔΙΕΚ, η Νίκου Λένα από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και η Χαραλάμπους Κατερίνα από το ΚΔΑΠ Βασδέκειο. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα από 8 χώρες.

Η διοργανώτρια χώρα υπήρξε άψογη στην οργάνωση αλλά και τη φιλοξενία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε συζητήσεις, εργασίες και βιωματικά δρώμενα που έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να δουλέψουν πάνω στο θέμα αυτό με ομάδες νέων και παιδιών.

Στόχος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι να οργανώσει ομάδες και να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα έχουν τις γνώσεις και την όρεξη να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με ομάδες νέων και παιδιών, προκειμένου να τους επιμορφώσουν πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια ανάγκη που είναι πάντα επίκαιρη, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που η χώρα μας είναι πύλη εισόδου για χιλιάδες πρόσφυγες.

Compass Finland

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ