Κατασκευή των γυναικών Ρομά με την καθοδήγηση των σπουδαστριών του ΔΙΕΚ

ΔΙΕΚ-Επαγγελματική Εκπαίδευση
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Συνεργασία της ειδικότητας Ενδύματος του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου με το κέντρο στήριξης Ρομά Αλιβερίου (ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ).

Από τη συνεργασία της ειδικότητας Ενδύματος με το Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου και στο πλαίσιο της προσπάθειας ενδυνάμωσης και ένταξης των γυναικών Ρομά στην απασχόληση, προέκυψε το ‘δέντρο της Ζωής’. Γυναίκες Ρομά, η Μαρία, η Αλίκη, η Δήμητρα, η Παρασκευή, η Μαρία, η Στεφάνια, η Άννα, η Σταυρούλα, η Ελευθερία, και η Κατερίνα, με την παρότρυνση των εμψυχωτών τους Πατσαρούχα Αλεξίας και Φραγκούλη Ειρήνης ξεκίνησαν

μια καταγραφή προσωπικών βιωμάτων της ζωής και της καθημερινότητάς τους.

DSCN4132Σκέψη τους ήταν να

συνδεθεί η δράση με μια δημιουργία από υφάσματα για την κατασκευή της οποίας ζητήθηκε η συνδρομή της ειδικότητας Ενδύματος. Οι σπουδάστριες, Ματίνα, Δέσποινα, Μαριάννα, Ειρήνη, Μαρία και Ράνια με την εκπαιδεύτριά τους Οικονόμου Ό. συνευρέθηκαν με τα κορίτσια Ρομά στο χώρο τους στον οικισμό του Αλιβερίου, αλλά και στο χώρο του Ι.Ι.Ε.Κ., όπου σχεδίασαν, έκοψαν, έραψαν και συνέθεσαν κομμάτια υφάσματος δημιουργώντας ένα δέντρο με την τεχνική patchwork, το ‘δέντρο της ζωής’!! Παράλληλα οι δύο ομάδες αντάλλαξαν τεχνικές και τρόπους που χρησιμοποιούν για την δημιουργία των ενδυμάτων τους.

DSCN4137

Η δράση θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία ενός ‘ηλεκτρονικού βιβλίου’ που θα περιέχει στις σελίδες του όλη τη ‘διαδρομή’ που ακολουθήθηκε. Για τη δημιουργία του βιβλίου θα εργαστούν σπουδαστές της ειδικότητας Γραφιστικής με τον εκπαιδευτή τους Γκρίνια Δ.

 

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ