ΔΙΕΚ-Επαγγελματική Εκπαίδευση
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times


Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ συμμετείχε στην πρώτη Διακρατική Συνάντηση Ευρωπαϊκού προγράμματος σχολών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που πραγματοποιήθηκε στην Valenza της Ιταλίας από 11-1-2017 έως 13-1- 2017.

Στο νέο πρόγραμμα Εrasmus+, συμμετέχουν 5 Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο χώρο του Κοσμήματος. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Golden Nets : promoting the quality of vocational training in crafts jewellery by sharing techniques and learning styles».‘Χρυσά δίκτυα’:

προώθηση της ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση στο Χειροποίητο Κόσμημα μέσω της ανταλλαγής τεχνικών και εκπαιδευτικών πρακτικών» .
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση των εταίρων σχετικά με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εργαλείου Πιστωτικών Μονάδων ECVET που εφαρμόζεται σταδιακά σ’ όλη την Ευρώπη και η παροχή τους μέσω του προγράμματος, θα αποτελέσει ένα ακόμη επαγγελματικό εφόδιο στους σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου. Tο διετές πλάνο του project (2016-2018) περιλαμβάνει σεμινάρια, εργαστήρια, εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή σε νέες τεχνολογίες, διαλέξεις και επαφή των σπουδαστών με την πολιτισμική κληρονομιά της κάθε χώρας.Erasmus Logo

Tην Ιταλική σχολή FOR.AL SCaRL, με έδρα την Valenza της Ιταλίας, περιοχή με τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρίες στο χώρο του Κοσμήματος, επισκέφθηκε τετραμελής ομάδα, με επικεφαλή την αντιπρόεδρο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και νόμιμη εκπρόσωπο του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου κα Σοφία Χάλαρη, την υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και καθηγήτρια του τμήματος Κοσμήματος κα Λέτα Αργυράκου και τις σπουδάστριες Ειρήνη Πασχάλη και Ελευθερία Τριανταφύλλου.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μονάδες κατασκευής κοσμήματος για τους μεγάλους οίκους κοσμημάτων όπως του Cartier του Damiani και του Boulgari. Εντυπωσιακή ήταν η λεπτομερής παρουσίαση της ιστορίας και των collection του οίκου Boulgari από εκπροσώπους του, στους εταίρους του προγράμματος. Εξαιρετική εμπειρία για όλους!

Τα οφέλη από αντίστοιχες δράσεις δεν σταματούν με την αποφοίτηση των σπουδαστών του ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου αλλά συνεχίζονται και στην μετέπειτα πορεία τους στην αγορά εργασίας.

15977115 1 Fotor16003279 2 FotorIMG 0214 FotorIMG 0227 FotorIMG 0266 Fotor

 

Άλλες δημοσιεύσεις για το συγκεκριμένο έργο:

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ