ΔΙΕΚ-Επαγγελματική Εκπαίδευση
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Κατασκευή & ψήσιμο καμινιού ανοιχτής φωτιάς-χαρτιού», Δράση της ειδικότητας Κεραμικής του ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου

Την Τρίτη 16 Μαΐου, το ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, προσκάλεσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να παρακολουθήσουν την «Κατασκευή και το ψήσιμο καμινιού ανοιχτής φωτιάς-χαρτιού». Ένα εργαστήρι που διοργάνωσε το τμήμα Κεραμικής του Δημοτικού ΙΙΕΚ από τις 15:00-23:00μ.μ. στον αύλιο χώρο του ΙΙΕΚ.

Όπως ενημέρωσε ο εκπαιδευτής του τμήματος Κεραμικής κ. Σ. Γουδίνης το σύγχρονο αυτό καμίνι ανοιχτής φωτιάς αναγωγικού ψησίματος πρωτοεμφανίστηκε στην Ελβετία από Ελβετούς νηπιαγωγούς τη δεκαετία του 70’ και η ανακάλυψη αυτού του είδους καμινιού προέκυψε από την ανάγκη να μην επηρεάζεται η διαδικασία του ψησίματός από τις κλιματικές συνθήκες.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας , 80 σπουδαστές του Π.Θ. και Δημότες που αγαπούν την Τέχνη της Κεραμικής. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τέχνη του τροχού, να ενημερωθούν για την Τέχνη της Κεραμικής και πως μπορεί να αξιοποιηθεί ως πρόσθετο εργαλείο για την απασχόληση των παιδιών στα σχολεία αλλά και ως εργαλείο Art Therapy.

DIEK Kamini 20171DIEK Kamini 20172DIEK Kamini 20173

Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του Δημοτικού ΙΙΕΚ και ενημέρωση για τα ελεύθερα εργαστήρια που έχουν σκοπό την επιμόρφωση σπουδαστών και δημοτών τόσο στις εφαρμοσμένες τέχνες όσο και στον τομέα του τουρισμού. Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου είναι το μοναδικό Δημοτικό ΙΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το μοναδικό αναγνωρισμένο ΙΙΕΚ που διαθέτει την ειδικότητα «Τέχνη Κεραμικής». Η κεραμική ως επάγγελμα συνδέεται με την πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου και τον τουρισμό, αλλά τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα μέσο και ένα συνδετικό εργαλείο που σε συνεργασία με άλλα επαγγέλματα βρίσκει εφαρμογή όλο και περισσότερο στα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κέντρα Ψυχοθεραπείας, γιατί η κεραμική είναι ελευθερία, έκφραση, χαρά, τέχνη, παράδοση.

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Δ. Κότογλου, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σ. Χάλαρη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συγχαίρουν τους συντελεστές για την επιτυχία της εκδήλωσης και ευελπιστούν σε περαιτέρω συνεργασίες και Δράσεις του Δημοτικού ΙΙΕΚ με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα Θεσσαλίας.

DIEK Kamini 20174DIEK Kamini 20176DIEK Kamini 20179DIEK Kamini 20177DIEK Kamini 201710DIEK Kamini 20178


Ευχαριστούμε τον κ. Ι. Κουλουριώτη και το Mega Κέντρο Ευκαιριών, για την ευγενική χορηγία των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην δράση.


 

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ