Κέντρο Κοινότητας Βόλου & Παραρτήματα Ρομά


Αρ. ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 5008211

image.png                    CommunityCentresLogo CMYK  TABELA KENTRO ROMA   TABELA KENTRO ROMA
Περιφέρεια Θεσσαλίας -ΕΥΔΕΠ    Κέντρο Κοινότητας  Αλιβέρι Αγ. Παρασκευή

 

ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου

Εγκαινιάσθηκε και επίσημα την Παρασκευή 13 Απρίλη 2018, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Το Κεντρο Κοινότητας διασφαλίζει για 3 χρόνια 11 θέσεις απασχόλησης και φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει -μαζί με τα 2 παραρτήματά τους

Περισσότερα...

Στα πλαίσια υλοποίησης της συγχρματοδοτούμενης Πράξης "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου & Παραρτήματα Ρομά", οι φορείς υλοποίησης πραγματοποιούν ετήσιο απολογισμό της κίνησης των ωφελουμένων και των πράξεων υποστήριξης.

Περισσότερα...

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 η ομάδα δημιουργικής απασχόλησης εφήβων κοριτσιών και γυναικών του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου πραγματοποίησε στο καφέ La Petite Cantine εργαστήριο κατασκευής υφασμάτινων χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Περισσότερα...

Εκδόθηκε το βασικό ενημερωτικό μας υλικό για το Κέντρο Κοινότητας και τα Παραρτήματα Ρομά. Μπορείτε να τα δείτε και να τα κατεβάσετε από εδώ.

Περισσότερα...

Τη Παρασκευή 18/1/2019 η δικηγόρος κα Ερασμία Καλαφάτη επισκέφτηκε το Κέντρο μας και πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με γυναίκες του οικισμού.
Η πρώτη αυτή συνάντηση είχε σκοπό τη γνωριμία με τον οικισμό και τη διερεύνηση των νομικών θεμάτων που απασχολούν τις γυναίκες. Συζητήθηκαν αστικοδημοτικά προβλήματα που απορρέουν από τους εθιμικούς γάμους, οι πρόωροι γάμοι καθώς και γενικότερα θέματα προστασίας των ανηλίκων αλλά και των γυναικών.
Τα ραντεβού ανανεώθηκε για μια επόμενη συνάντηση που θα προκαλέσουν οι ίδιες οι γυναίκες με συγκεκριμένο θέμα της επιλογής τους και με συγκεκριμένες ερωτήσεις προς τη δικηγόρο.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Σάββατο 6/10/2018 το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου συμμετείχε στην 9η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το πρωί δόθηκε η παράσταση του κουκλοθεάτρου "Ο κόκορας και η λίρα" από τα στελέχη του κέντρου και τα παιδιά της ομάδας της δημιουργικής απασχόλησης. Τη παράσταση παρακολούθησαν και γυναίκες Ρομά απο τον οικισμό. Στη συνέχεια όλοι μαζί πραγματοποίησαν εργαστήριο κατασκευής τσιγγάνικου πουγκιού (κισί). 

Περισσότερα...

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας