Ποιοτητα Υπηρεσιων

ebetamΤο Εγχειρίδιο Διαχειριστικής Επάρκειας και όλα τα εσωτερικά έγγραφα του συστήματος διαχειριστικής επάρκειας συντάσσονται και τροποποιούνται από τον εκπρόσωπο της διοίκησης και τον αναπληρωτή του. Την ευθύνη για την οριστική τους έγκριση, πριν τεθούν σε ισχύ, έχει ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης, δηλαδή ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.


Το Εγχειρίδιο Διαχειριστικής Επάρκειας και όλα τα εσωτερικά έγγραφα του συστήματος φυλάσσονται και διανέμονται (αντίγραφα) σε πιθανούς αποδέκτες με ευθύνη του εκπρόσωπου της διοίκησης και του αναπληρωτή του. Σε περίπτωση που ο εκπρόσωπος της διοίκησης και ο αναπληρωτής του θεωρήσουν ότι κάποια τροποποίηση του εγχειριδίου μπορεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές είτε στην πολιτική ποιότητας και στην λειτουργία της επιχείρησης είτε στην εφαρμογή του Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας, τότε αυτή η τροποποίηση θα πραγματοποιείται μόνο μετά την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. Είναι ευθύνη του παραλήπτη να διατηρήσει το αντίγραφο που παραλαμβάνει.

Αρμόδια πρόσωπα για τη σύνταξη και την τροποποίηση όλων των εσωτερικών εγγράφων του Συστήματος είναι ο εκπρόσωπος της διοίκησης και ο αναπληρωτής του. Την ευθύνη για την οριστική έγκριση τους, πριν τεθούν σε ισχύ, φέρει ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης, δηλαδή ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Γραφείο Ποιότητας του Προγραμματισμού παρακολουθεί τις διαδικασίες ποιότητας της ΚΕΚΠΑ και εποπτεύει εσωτερικά την εφαρμογή των απαιτήσεων του συστήματος διαχειριστικής επάρκειας της επιχείρησης. Επιπρόσθετα, το Γραφείο ποιότητας συντονίζει την εφαρμογή προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κατεύθυνση των καινοτόμων δράσεων και του του εθελοντισμού

 Spyros Round bw       Υπεύθυνος του Γραφείου Ποιότητας:  Σπύρος Ιατρόπουλος, Κοινωνιολόγος,  τηλ. 24210-61600, Φαξ 24210-61600,
   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Διαδικασια 1

Η Διαδικασία 1 αφορά τη Διαχείριση εγγράφων και αρχείων.

Πολιτική της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι η εξασφάλιση του συστηματικού έλεγχου όλων των εγγράφων που χρησιμοποιούνται για την τεκμηρίωση του Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας (ΣΔΕΠ). Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται η πολιτική για την τεκμηρίωση του ΣΔΕΠ. Η τεκμηρίωση του ΣΔΕΠ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε:

  • Όλα τα έγγραφα του συστήματος να εγκρίνονται για την επάρκεια και την καταλληλότητά τους, πριν εκδοθούν και τεθούν σε ισχύ
  • Όλα τα έγγραφα του συστήματος να ανασκοπούνται και να λαμβάνουν έγκριση πριν την χρήση τους
  • Σε όλα τα έγγραφα του συστήματος να αποδίδεται εύχρηστη και μοναδική ταυτότητα
  • Η τροποποίηση και η απόσυρση των εγγράφων να γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο
  • Η διανομή των εγγράφων του συστήματος να γίνεται με συστηματικό τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ότι κάθε μέλος του προσωπικού της επιχείρησης έχει στη διάθεσή του όλη τη σχετική τεκμηρίωση η οποία του είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των καθηκόντων του στο βαθμό ευθύνης που του αναλογεί και σε ό,τι το αφορά
  • Τα έγγραφα να είναι λειτουργικά και φιλικά προς τον χρήστη
  • Τα αρχεία που δημιουργούνται, φυσικά ή ηλεκτρονικά, και αποδεικνύουν την εφαρμογή και τα αποτελέσματα των διεργασιών, δραστηριοτήτων και ενεργειών και, κατ’ επέκταση, την αποτελεσματική λειτουργία του εφαρμοζόμενου Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας να τηρούνται ορθά και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, να είναι εύκολα ανακτήσιμα και αναγνώσιμα και τέλος να διασφαλίζεται η ακεραιότητα και η προστασία τους.

Τα αρχεία μπορεί να προέρχονται:

  • από το ΣΔΕΠ
  • από ολοκληρωμένα έργα και γ) από τρέχοντα έργα

Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ πιστοποιήθηκε εκ νέου από την ΕΒΕΤΑΜ MIRTEC για την διαχειριστική επάρκειά της ως προς την υλοποίηση έργων με ίδια μέσα για την επόμενη τριετία (2015-2018). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι πιστοποιημένη κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ 1429:2008 από το 2012. 

Περισσότερα...

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στις εργασίες του 1ου εργαστηρίου για την ενσωμάτωση των αρχών της Ισότητας των 2 φύλων που οργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Ισοτητας του Υπουργείου Εσωτερικών στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Η μέθοδος SPIRAL δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ως ένα εργαλείο ανάδειξης κοινωνικών δεικτών και οργάνωσης της διαβούλευσης για επιχειρησιακούς σκοπούς.

Περισσότερα...

Το Γραφείο Ποιότητας του Προγραμματισμού παρακολουθεί τις διαδικασίες ποιότητας της ΚΕΚΠΑ και εποπτεύει εσωτερικά την εφαρμογή των απαιτήσεων του συστήματος διαχειριστικής επάρκειας της επιχείρησης. Επιπρόσθετα, το Γραφείο ποιότητας συντονίζει την εφαρμογή προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κατεύθυνση των καινοτόμων δράσεων και του του εθελοντισμού

Περισσότερα...

Σας ενημερώνουμε ότι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ πιστοποιήθηκε από την ΕΒΕΤΑΜ σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ΕΛΟΤ 1429:2008, ΕΛΟΤ 1431-2 & 1431-3. Η πιστοποίηση ισχύει από 1 Αυγούστου 2012 έως 1 Αυγούστου 2015.

Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος προετοιμασίας για της λήψης πιστοποίησης κατά ΕΛΟΤ από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Δείτε την παρουσίαση στη συνέχεια αυτού του άρθρου για τις γενικές στοχεύσεις της ποιότητας στον οργανισμό και τις επόμενες ενέργειες που πρόκειται να ολοκληρωθούν έως 30 Απρίλη 2012

Περισσότερα...