Τα έξι (6) «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ λειτουργούν με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση, την ανάπτυξη της αισθητικής αγωγής, την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την προώθηση της ανάγνωσης και του βιβλίου. Στις δομές συμμετέχουν συνολικά στην παρούσα φάση 666 παιδιά χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και απασχολούνται συνολικά 35 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων. Οι έννοιες πολιτισμός και παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Με βάση αυτή την αντίληψη, προσπαθούμε μέσα από τις δράσεις μας να εμφυσήσουμε στα παιδιά έννοιες όπως η κοινωνική αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, στη συλλογικότητα, στον κοινό στόχο, προβάλλοντας μια εκπαιδευτική πολιτική, όπου βασικός πυλώνας είναι η ενασχόληση με την τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία, που ενδογενώς φέρουν τα ανωτέρω χαρακτηριστικά.


Στις δομές μας τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο με βιωματικό τρόπο και με προσωπικές εμπειρίες μέσα από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, προάγοντας την κοινωνικοποίηση και καλλιεργώντας τις δεξιότητες τους. Τα παιδιά μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες ψυχαγωγούνται, συμμετέχουν, αυτοσχεδιάζουν, εμπνέονται και εν τέλει εκφράζονται με πολλαπλούς τρόπους. Κύριο μέλημα μας είναι η καλλιέργεια κλίματος αποδοχής κάθε παιδιού, η έκφραση των συναισθημάτων του, η προσφορά πλούσιων ερεθισμάτων, η ενθάρρυνση ανάπτυξης σχέσεων ισοτιμίας και ειλικρινούς φιλίας ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και το Κ.Δ.Α.Π. Κάτω Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της Κ.Ε.Κ.Π.Α - Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων διοργάνωσαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα «Κυκλαδικός πολιτισμός. Ένα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες». 

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020,

Περισσότερα...

Τα Χριστούγεννα του 2017 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προτείνει στα παιδιά του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών και των σχολείων όλης της χώρας να της χαρίσουν μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. 

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Πορταριάς της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου, που αποτελεί συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 πραγματοποιεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:00 μ.μ. χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αμπελοκήπων της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, που αποτελεί συγχρηματοδοτούμενη δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τελικό δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), συνεχίζει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Περισσότερα...

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (ΚΔΑΠ) Κάτω Λεχωνίων της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων παρουσιάζει για τα παιδιά που παρακολουθούν τις δραστηριότητες του, έναν κύκλο εκπαιδευτικών χριστουγεννιάτικων εργαστηρίων με στόχο να γνωρίσουν το λατρευτικό και εθιμικό κύκλο του Ελληνικού Δωδεκαήμερου.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Άρθρα Κ.Ε.Α.

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Στήριξη Τρίτης Ηλικίας