Το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Κάτω Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων υλοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Χριστός γεννάται, δοξάσατε. Η απεικόνιση της Γέννησης στη Βυζαντινή, Μεταβυζαντινή και Ευρωπαϊκή τέχνη». 

 

Από τις 14 Νοεμβρίου ημέρα έναρξης της Σαρακοστής των Χριστουγέννων και όλο το Δεκέμβριο στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Κάτω Λεχωνίων (Αρτέμιδας) οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς απεικονίζεται το γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου στη βυζαντινή, μεταβυζαντινή κι ευρωπαϊκή τέχνη.

Τα παιδιά «διάβασαν» τη βυζαντινή εικόνα της Γέννησης, μαθαίνοντας το συμβολισμό κάθε στοιχείου της σύνθεσής της (την Παναγία, το Χριστό, τη φάτνη, το αστέρι, τους Μάγους με τα δώρα, τον Ιωσήφ, τους ποιμένες, τους αγγέλους) και ήρθαν σε επαφή με την ελληνική παράδοση, τα χριστουγεννιάτικα ήθη κι έθιμα του τόπου μας, τους βυζαντινούς ύμνους και τα παραδοσιακά κάλαντα.

Με βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα, με αναφορές στα ήθη και έθιμα του τόπου μας που πλαισιώνουν τον εορτασμό της Γέννησης, αναδεικνύονται στοιχεία της παράδοσής μας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εργαστήριο ζωγραφικής, όπου τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους πρωτότυπο ατομικό έργο, σχεδιάζοντας τη δική τους εικόνα της Γέννησης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 ώρες και απευθύνεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

1 KDAP Artem Christm17 Fotor 3 KDAP Artem Christm17 Fotor

 Πληροφορίες στη Γραμματεία του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Κάτω Λεχωνίων (8ο χλμ Βόλου-Τσαγκαράδας), τηλ. 24280-94000 / kdapartemidas.blogspot.gr.

 

espa1420 logo rgb


Το Κ.Δ.Α.Π. Κάτω Λεχωνίων είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». 

 

Άρθρα Κ.Ε.Α.

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Στήριξη Τρίτης Ηλικίας