Τα Χριστούγεννα του 2017 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προτείνει στα παιδιά του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών και των σχολείων όλης της χώρας να της χαρίσουν μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. 

 

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Κ.Δ.Α.Π Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου αποτελεί μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (Δ.Ε.Β.) από το 2012. Στα πλαίσια ένταξής της στο Δ.Ε.Β συμμετέχει στο χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα «Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη» το οποίο ξεκινάει από βιβλιοθήκες και σχολεία σε όλη την Ελλάδα για να καταλήξει στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο «δημιουργίας» μιας εικονογραφημένης ιστορίας με τίτλο «Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη» η οποία αναπτύσσεται με αφετηρία τους πρωταγωνιστές του χειμώνα: τους καλικάντζαρους, τους νάνους, τα ξωτικά, τα αστέρια , τον Άη Βασίλη αλλά και τα ζώα του δάσους, τους μάγους και τις μάγισσες. Tα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αφού γνωρίσουν τους βασικούς ήρωες των χριστουγεννιάτικων ιστοριών και παραμυθιών της Βιβλιοθήκης διαλέγουν έναν ήρωα από αυτές και φτιάχνουν τη δική τους ιστορία με τον ήρωά της να ξεκινάει από το δάσος του, το σπίτι του, τη σπηλιά του ή το παλάτι του και να κάνει ένα ταξίδι μέχρι τη βιβλιοθήκη της πόλης περνώντας πρώτα από πολλές περιπέτειες.

KEKPA KDAP Neapolis Christm2017 Fotor

Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα στη Βιβλιοθήκη την ημέρα των Χριστουγέννων και περιγράφει πώς φτάνει ο κάθε ήρωας στη Βιβλιοθήκη και τι γίνεται όταν όλοι συναντιούνται εκεί. Ανταλλάσσουν ευχές, δώρα, παίζουν, διαβάζουν παραμύθια και γεύονται κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Στη συνέχεια αυτή η ιστορία περιγράφεται με σύμβολα και εικόνες και αποτυπώνεται σε ένα ειδικό τετράδιο-βιβλίο που θα διατίθεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και τα τετράδια των παιδιών που συμμετέχουν στα εργαστήρια θα εκτίθενται στα ράφια του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος (ΕΒΕ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου, προκειμένου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες να απολαύσουν «Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη» μέσα από τις εικονογραφημένες ιστορίες.

 


logo ESPA 2014 20

Το Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από την Ε.Ε. και την Ελλάδα,

στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». 

Παιδική Βιβλιοθήκη Κ.Δ.Α.Π Νεάπολης: Νεαπόλεως 76, Βόλος.
Τηλ. :2421064336

Άρθρα Κ.Ε.Α.

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Στήριξη Τρίτης Ηλικίας