ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αμπελοκήπων της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, που αποτελεί συγχρηματοδοτούμενη δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τελικό δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), συνεχίζει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

  • Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:30, «Το Χριστουγεννιάτικο Ζαχαροπλαστείο». Παρασκευή γλυκών και μπισκότων.
  • Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00. «Χριστουγεννιάτικα έθιμα απ’ όλο τον κόσμο». Παιχνίδια και κατασκευές.
  • Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00. «Ο Αη Βασίλης, οι φεγγαρένιοι μανδύες κι ένα μυστικό». Αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα Αγγελική Γ. Θάνου, κατασκευές και παιχνίδια.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π. (Δ/νση: Νικαίας & Ζέρβα, Νέα Ιωνία, Τηλ. Επικοινωνίας: 2421091316) και απευθύνονται σε παιδιά.

kdap ampelokipon christmas invitation

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε εξάλλου και η πρώτη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων της Κ.ΕΚ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017. Η εκδήλωση περιλάμβανε κατασκευή στολιδιών από τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. και στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια ήταν χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και χρησιμοποιήθηκαν υλικά, όπως χαρτόνια, υφάσματα, φυσικά υλικά, σπάγκο, κορδέλες, ξύλο. Με την καθοδήγηση των παιδαγωγών, τα παιδιά έφτιαξαν κάλτσες, καραβάκια, ξύλινα στολίδια και φιγούρες με τον Άγιο Βασίλη και χιονάνθρωπο. Στη συνέχεια, κάθε παιδί τοποθετούσε τα στολίδια που έφτιαξε πάνω στο έλατο κάνοντας τη δική του ευχή για τις άγιες μέρες που έρχονται. Ο στολισμός του δέντρου ολοκληρώθηκε με τη φωταγώγησή του υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και καλάντων από τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. μέσα σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα. 

1 KEKPA KDAP Ampelok 171215Β

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων, που αποτελεί συγχρηματοδοτούμενη δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τελικό δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), θα συνεχιστούν στις 19, 20 και 21 Δεκεμβρίου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρασκευή γλυκών και μπισκότων, κατασκευές και παιχνίδια εθίμων από όλο τον κόσμο και αφήγηση του παραμυθιού «Ο Άη Βασίλης, οι φεγγαρένιοι μανδύες κι ένα μυστικό» από τη συγγραφέα Αγγελική Θάνου και παιχνίδια από τις παιδαγωγούς του Κ.Δ.Α.Π. και απευθύνονται σε όλα τα παιδιά.

2 KEKPA KDAP Ampelok 171215Β

Άρθρα Κ.Ε.Α.

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Στήριξη Τρίτης Ηλικίας