ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Στον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου βρέθηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της είναι η Ε.Ε.Τ.Α.Α. και ανάδοχος του έργου είναι η Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ..


  Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2018 τα παιδιά και οι εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, επισκέφθηκαν το Νεολιθικό και Μυκηναϊκό οικισμό στον χώρο του Διμηνίου. Έτσι, τα παιδιά μπήκαν στη Κεντρική Αυλή του οικισμού, γνώρισαν το μεγάλο σπίτι με δύο δωμάτια, το «Μέγαρο», όπου κατοικούσαν οι άρχοντες του σπιτιού, είδαν τους περιβόλους του Οικισμού και κατέληξαν στους Μυκηναϊκούς τάφους, όπου και εισήλθαν. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό μα τα όσα είδαν και γνώρισαν τα παιδιά.
  Αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στον Αρχαιολογικό χώρο, ακολούθησε επίσκεψη στις Αλυκές Βόλου, όπου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν, να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν σε ένα δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «η φύση». Ακολούθησαν ομαδικά παιχνίδια στην ακροθαλασσιά, που σήμαναν και τη λήξη της ημερήσιας εξόρμησης των μικρών φίλων του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων.

  

 


Το πρόγραμμα του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο Τελικός Δικαιούχος της δράσης είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι ο Ανάδοχος του έργου.

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Στήριξη Τρίτης Ηλικίας