Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Βόλου στηρίζει τα άτομα με αναπηρίες με τις εξής δράσεις της:

  • 2 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και εφήβων με αναπηρία στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία
  • 2 Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με αναπηρία στα Παλαιά
  • Δράσεις υποστήριξης της Απασχόληση ςτων ατόμων με αναπηρία, όπως η στήριξη του ανθοκομισκού συνεταιρισμού Αμεα (Ηλιοτρόπια) κτλ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στο χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόλου Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 ομιλία με θέμα «τα οφέλη της σωστής διατροφής».

Περισσότερα...

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου προσκαλεί ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής έως και τις 21/10/2016.

Οι δραστηριότητες του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ επικεντρώνονται στις θεραπευτικές πράξεις, τη δημιουργική απασχόληση, την κοινωνικοποίηση και τη συμβουλευτική με στόχο:

Περισσότερα...

Tης Προέδρου της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ κας Αναστασίας Μορφογιάννη

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίας καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση για την υποστήριξη της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει παράλληλα να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι τα οφέλη από την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής, είναι συνολικά και μας αφορούν όλους.

Περισσότερα...

Η πόλη μας κατέχει μια πρωτιά στη δημιουργική απασχόληση παιδιών. Επί σειρά ετών λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου έξι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), και 2 ΚΔΑΠ για παιδιά με Αναπηρίες, τα περισσότερα από κάθε άλλη ελληνική πόλη, με θαυμαστά αποτελέσματα.
Τα προγράμματα των ΚΔΑΠ πέρα από το δημιουργικό τους ρόλο στηρίζουν τόσο την εργαζόμενη όσο και την άνεργη μητέρα, προσφέροντάς της έναν ασφαλή χώρο όπου μπορεί να εμπιστευτεί τα παιδιά της και η ίδια απερίσπαστη να αφοσιωθεί στην εργασία της ή στην ανεύρεση εργασίας. Έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά  μέχρι να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να αναδείξουν τα ταλέντα και τη φαντασία τους με την επίβλεψη άξιων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών.

Περισσότερα...

Θεατρικές παραστάσεις παρακολούθησαν οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ και του Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ με σκοπό την κοινωνικοποίηση των Ατόμων με Αναπηρία και τη συμμετοχή τους στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεα) Βόλου και Νέας Ιωνίας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, με την πολύτιμη συνεργασία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Συνεταιρισμού ΑμεΑ "ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ", του Κέντρου Διημέρευσης -Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Βόλου, του Συλλόγου "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ", με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:00 μ.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Μορφογιάννη Νατάσα

Περισσότερα Άρθρα...

Άρθρα Κ.Ε.Α.

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Στήριξη Τρίτης Ηλικίας