Οι δράσεις για τους Ρομά στην περιοχή μας από τις κοινωφελείς επιχειρήσεις του Δήμου Βόλου, έχουν μακρόχρονη παρουσία (ΔΟΚΠΥ 1998, ΔΟΥΚ 2005) και συνεχίζονται και σήμερα κυρίως μέσα από τα 2 Κέντρα Στήριξης Ρομά & Ευπαθών Ομάδων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ: στο Αλιβέρι της Ν. Ιωνίας και στην Αγ. Παρασκευή του Βόλου. Από την 31η Μάρτη 2017, τα Κέντρα Ρομά εντάσσονται στην Πράξη "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου & Παραρτήματα Ρομά" που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΠΕΠ Θεσσαλίας).

Logotypo PEP

Το «Κέντρο Κοινότητας», και τα δύο Παραρτήματα Κέντρα Ρομά (Αλιβερίου και Αγίας Παρασκευής) θα λειτουργούν ως δομές συμπληρωματικές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και θα εποπτεύονται από αυτή.
Την υλοποίηση της Πράξης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 έχει αναλάβει κατ' εντολή του Δήμου Βόλου η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Βόλου Κ.Ε.Κ.Π.Α. - Δ.Ι.Ε.Κ.. Σκοπός του «Κέντρου Κοινότητας» είναι η περαιτέρω υποστήριξη του Δήμου Βόλου στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στον Δήμο του Βόλου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών Ενοτήτων αυτού.

Η εν λόγω πράξη έχει τρία (3) Υποέργα: Υποέργο 1. Κέντρο Κοινότητας Βόλου, Υποέργο 2. Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου, Υποέργο 3. Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής.

Η Πράξη διασφαλίζει 10 θέσεις εργασίας συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που απασχολήθηκαν στα Κέντρα Ρομά την προηγούμενη επιχειρησιακή περίοδο, ενώ δημιουργεί 4 νέες θέσεις εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ.

KK SOCcentre NEAPOLI

Το Κέντρο Κοινότητας  στη Νεάπολη

KK ALIVERIΟι εγκαταστάσεις του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου KK AG PARASKEVIΟι εγκαταστάσεις του Κέντρου Ρομά Αγ. Παρασκευής
     
 Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου θα μπορεί να υποδεχθεί καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.

 Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ την 1η Απρίλη 2017. Με την ολοκλήρωση του κτιρίου του πρ. Υγειονομικού, τον 11/2017 οι υπηρεσίες τους καθώς και της Διεύθυνσης Κοινωνικής προστασίας του Δήμου Βόλου θα μεταφερθούν εκεί σε διακριτούς χώρους και κοινό συντονισμό.

 Το Παράρτημα Ι Κέντρου Ρομά Αλιβερίου, θα μπορεί να υποδεχθεί καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.
Το Παράρτημα Κέντρου Ρομά στο Αλιβέρι συνεχίζει τη δράση του εντασσόμενο την 31η Μάρτη 2017 στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
 Το Παράρτημα ΙΙ Κέντρου Ρομά Αγίας Παρασκευής, θα μπορεί να υποδεχθεί καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Ρομά Αγίας Παρασκευής του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.

Το Παράρτημα Κέντρου Ρομά στην Αγία Παρασκευή συνεχίζει τη δράση του εντασσόμενο την 31η Μάρτη 2017 στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι  ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙΙ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Stavr Kartsidima Ioulia ID Phone Grougia ID Phone
Σταυρούλα Καρτσιδήμα Ιουλία Τριανταφύλλου Μαρία Γκρούγια
Τηλ. 24210-68448 Τηλ. 24210-85841 Τηλ. 24210-54870
Φαξ 24210-22448 Φαξ 24210-68254 Φαξ 24210-54870
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
     

 

Δείτε πιο κάτω άρθρα που αφορούν το Κέντρο Κοινότητας & τα Παραρτήματα Ρομά

Ένα πλούσιο απογευματινό, γεμάτο από χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χορούς από όλη την Ελλάδα, θεατρικά δρώμενα, αλλά και πολλή, αγάπη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στην πρώτη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του τριετούς προγράμματος κοινωνικής παρέμβασης στο Αλιβέρι και την Αγία Παρασκευή Βόλου, «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος».

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 15/12/2017 το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης- Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου διοργάνωσε επίσκεψη ομάδας παιδιών Ρομά (ηλικίας 10 έως 12 ετών)

Περισσότερα...

Την Τετάρτη 1/11/2017 και την Παρασκευή 10/11/2017 το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής του Κέντρου Κοινότητας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης- Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου με τη νοσηλεύτρια κ. Βασιλειά Χαρίκλεια, σε συνεργασία με την ομάδα του Υγειονομικού, που στελεχώνεται από τη γενική ιατρό κ. Κωνσταντίνα-Σωτηρία Αλιβάνιστου,

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής του Κέντρου Κοινότητας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης- Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου με τη νοσηλεύτρια

Περισσότερα...

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00-20:00 στο καφέ La petite cantine (Πυράσσου 12) κοπέλες ρομά από την ομάδα δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου Στήριξης Ρομά Αλιβερίου της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου, σας προσκαλούν σε εργαστήρι ραπτικής για να δημιουργήσετε μαζί τσιγγάνικα παραδοσιακά πουγκιά.

Περισσότερα...

Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου οργανώνει και συνοδεύει γυναίκες Ρομά σε εκδηλώσεις εκτός οικισμού στα πλαίσια της εξωστρέφειας με κύριο στόχο την απασχόληση. Η διαφοροποίηση των επαγγελμάτων στα οποία έχουν πρόσβαση οι γυναίκες Ρομά θεωρείται ως ένα βασικό κλειδί για την κοινωνική ένταξη, Οι κοινές δράσεις με άλλες κοινωνικές ομάδες ενισχύουν την ταυτότητα και την αυτοπεποίθηση της κοινότητας ενώ οι επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, όπου

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Άρθρα Κ.Ε.Α.

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Στήριξη Τρίτης Ηλικίας