Κέντρο Κοινότητας Βόλου & Παραρτήματα Ρομά


Αρ. ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 5008211

 CommunityCentresLogo CMYKTABELA KENTRO ROMALogotypo PEP

Περιγραφη

Το «Κέντρο Κοινότητας», και τα δύο Παραρτήματα Κέντρα Ρομά (Αλιβερίου και Αγίας Παρασκευής) λειτουργούν ως δομές συμπληρωματικές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και εποπτεύονται από αυτή.

Οι δράσεις για τους Ρομά στην περιοχή μας από τις κοινωφελείς επιχειρήσεις του Δήμου Βόλου, έχουν μακρόχρονη παρουσία (ΔΟΚΠΥ 1998, ΔΟΥΚ 2005) και συνεχίζονται και σήμερα κυρίως μέσα από τα 2 Κέντρα Στήριξης Ρομά & Ευπαθών Ομάδων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ: στο Αλιβέρι της Ν. Ιωνίας και στην Αγ. Παρασκευή του Βόλου. Από την 31η Μάρτη 2017, τα Κέντρα Ρομά εντάσσονται στην Πράξη "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου & Παραρτήματα Ρομά" που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΠΕΠ Θεσσαλίας).

Την υλοποίηση της Πράξης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 έχει αναλάβει κατ' εντολή του Δήμου Βόλου η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Βόλου Κ.Ε.Κ.Π.Α. - Δ.Ι.Ε.Κ.. Σκοπόςτου «Κέντρου Κοινότητας» είναι η περαιτέρω υποστήριξη του Δήμου Βόλου στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στον Δήμο του Βόλου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών Ενοτήτων αυτού.

Η εν λόγω πράξη έχει τρία (3) Υποέργα: 

Υποέργο Ι Κέντρο Κοινότητας Βόλου

Υποέργο ΙΙ Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου

Υποέργο ΙΙΙ Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής.

Η Πράξη διασφαλίζει συνολικά 10 θέσεις εργασίας συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που απασχολήθηκαν στα Κέντρα Ρομά την προηγούμενη επιχειρησιακή περίοδο, ενώ δημιουργεί 4 νέες θέσεις εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ.

KK SOCcentre 2AS NOEMBRIOY

Το Κέντρο Κοινότητας  στo Κέντρο του Βόλου

KK ALIVERIΟι εγκαταστάσεις του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου KK AG PARASKEVIΟι εγκαταστάσεις του Κέντρου Ρομά Αγ. Παρασκευής

 Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου, 

υποδέχεται καθημερινά τους πολίτες που ζουν σε ακραία φτώχεια 8 ώρες καθε μέρα τις πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ την 1η Απρίλη 2017. Με την ολοκλήρωση του κτιρίου του πρ. Υγειονομικού, τον 11/2017 οι υπηρεσίες τους καθώς και της Διεύθυνσης Κοινωνικής προστασίας του Δήμου Βόλου μεταφέρθηκαν στο νέο κτίριο στην οδό 2ας Νοεμβρίου 135 σε διακριτούς χώρους και κοινό συντονισμό.

 Το Παράρτημα Ι Κέντρου Ρομά Αλιβερίου,

υποδέχεται καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.


Το Παράρτημα Κέντρου Ρομά στο Αλιβέρι συνεχίζει τη δράση του εντασσόμενο την 31η Μάρτη 2017 στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

 Το Παράρτημα ΙΙ Κέντρου Ρομά Αγίας Παρασκευής,

υποδέχεται καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Ρομά Αγίας Παρασκευής του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.


Το Παράρτημα Κέντρου Ρομά στην Αγία Παρασκευή συνεχίζει τη δράση του εντασσόμενο την 31η Μάρτη 2017 στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι  ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙΙ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Stavr Kartsidima Ioulia ID Phone Grougia ID Phone
Σταυρούλα Καρτσιδήμα Ιουλία Τριανταφύλλου Μαρία Γκρούγια
Τηλ. 24210-68448 Τηλ. 24210-85841 Τηλ. 24210-54870
Φαξ 24210-22448 Φαξ 24210-68254 Φαξ 24210-54870
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Άρθρα Κ.Ε.Α.

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Στήριξη Τρίτης Ηλικίας