09
Παρ, Ιουν

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβεριου
Εργαλεια
Τυπογραφια

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου του Κέντρου Κοινότητας Βόλου, σε συνεργασία με την 3η ΤΟΜΥ Ν. Ιωνίας Βόλου συνάντησαν γυναίκες  του οικισμού Ρομά στο Αλιβέρι και συζήτησαν μαζί τους για την ορθολογική χρήση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Είναι σύνηθες φαινόμενο στη περιοχή οι γυναίκες να προσπαθούν να διώξουν το άγχος τους με φάρμακα που ανταλλάσουν μεταξύ τους δημιουργώντας έτσι προβλήματα αλόγιστης χρήσης και εξάρτησης. 

Η Κοινωνική Λειτουργός Βάσια Περδίκη και η Επισκέπτρια Υγείας Βάγια Κοσκινάρη μαζί με τη διαμεσολαβήτρια Ε. Φραγκούλη και την νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά  Ζωή Μαλανδρίνου, ενημέρωσαν τις γυναίκες για τον τρόπο λήψης φαρμάκων και συζήτησαν μαζί τους για τις συνθήκες ζωής των γυναικών που ευνοούν την διέξοδο στα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η δράση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο παρεμβάσεων και δράσεων υγείας σε πληθυσμούς Ρομά στη Θεσσαλία που υλοποιούνται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

2023 04 04 ALIVERI Gymnasio 1

2023 04 04 ALIVERI Gymnasio 2

2023 04 04 ALIVERI Gymnasio 3

2023 04 04 ALIVERI Gymnasio 5 


Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου υλοποιείται ως μέρος της Πράξης "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου" (Υποέργο ΙΙ) στα πλαίσια υλοποίησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Η χρηματοδότηση των δράσεων του Παραρτήματος Ρομά προέρχεται από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας