Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Ενημερωτική Συνάντηση του Hotspot Νέαπολης με την "Πρόταση Ζωής"

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Την Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023, το Hotspot Νεάπολης πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής». Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα επιστημονικά στελέχη της «Πρότασης Ζωής»

κα Ζωή Γώγου, ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη, κα Γεωργία Πετροπούλου, κοινωνιολόγος, κα Σοφία Μητρίτσια, κοινωνική ανθρωπολόγος και κα Δήμητρα Σωτηροπούλου, κοινωνική λειτουργός.Το Hotspot εκπροσώπησαν η επιστ. υπεύθυνη κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βάσια Νικολαΐδου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των στελεχών των δύο δομών και η αμφίδρομη ενημέρωση για το πλαίσιο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η φιλοσοφία και η δράση του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», το οποίο είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998 από τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και τοπικούς φορείς. 

Ασχολείται με την πρόληψη μέσω μιας ευρύτερης προσέγγισης που αποσκοπεί στην ανάπτυξη υπεύθυνης συμπεριφοράς και δεξιοτήτων που προασπίζουν την υγεία σωματική, ψυχική και κοινωνική. Πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς, εφήβους και την ευρύτερη κοινότητα. Επίσης, παρέχει και ατομική συμβουλευτική σε θέματα πρόληψης και οικογένειας.

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη του Hotspot μίλησαν για την υποστήριξη που παρέχει η δομή σε άτομα που διαβιούν σε φτώχεια στην περιοχή παρέμβασης ΣΒΑΑ Βόλου (Νεάπολη-Άγιοι Ανάργυροι) μέσω της πρόσβασης σε προνοιακά επιδόματα, της ενημέρωσης και διασύνδεσης με κοινωνικές υπηρεσίες, της συμβουλευτικής υποστήριξης-coaching και, τέλος, την προώθηση στην απασχόληση. Κλείνοντας, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δομών και έγινε ανταλλαγή πληροφοριακού υλικού με τα απαιτούμενα στοιχεία επικοινωνίας.

2023 08 08 HOTSPOT N Protasi Zois


Στοιχεία επικοινωνίας με το Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής»:

 Διεύθυνση:  Ελ. Βενιζέλου 7 - Δημητριάδος
 Τηλέφωνο:  2421038030, 2421038050
 Email:  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

2023 08 08 HOTSPOT N Protasi Zois Poster


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
  • Διεύθυνση:              Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι
  • Τηλ. Επικοινωνίας:    24210 62194
  • email:                       Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
  • Ώρες λειτουργίας:     8πμ-16μμ

 

To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020

  

Δημοσιευσεις του HOTSPOT Νεαπολης

Epidomata OPEKA icon

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε να έχετε δωρεάν εξυπηρέτηση για την υποβολή του αιτήματός σας για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν

DIEK 2020 pro

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών....