28
Τρι, Μαρ

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Εργαλεια
Τυπογραφια

Λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικό πρόσωπο του Αστικού ΚΤΕΛ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των κοινωνικών λειτουργών του Ξενώνα Αστέγων και του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, κου Ευαγγελινού Νικόλαου στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των φορέων της περιοχής.

 Έχοντας ως στόχο την ολιστική στήριξη των φιλοξενουμένων κατά τη διαμονή τους και έχοντας καταγράψει την ανάγκη για την υποστήριξη στις μετακινήσεις τους, υλοποιήθηκε αυτή η δικτύωση προς όφελος του γενικού σκοπού της δομής αστέγων. Αρχικό θέμα αποτέλεσε η ενημέρωση του προέδρου σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης, το πλαίσιο λειτουργίας του ξενώνα αλλά και τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών. Βασιζόμενοι στη μέχρι τώρα εμπειρία, και παρατηρώντας ότι πολλές φορές οι φιλοξενούμενοι καταφτάνουν στη δομή με μηδενικό εισόδημα, η συνδρομή του Αστικού ΚΤΕΛ στις μετακινήσεις θα εξομαλύνει αισθητά τις δυσκολίες κατά την καθημερινότητα των ανθρώπων στην προσπάθεια τους να επανενταχθούν κοινωνικά. Στην συνέχεια, έγινε ενημέρωση για την υπηρεσία του Street Work η οποία παρεμβαίνει στην περιοχή του Βόλου και συζητήθηκε πως μπορούν οι οδηγοί του ΚΤΕΛ να ανατροφοδοτούν με πληροφορίες για τα σημεία της πόλης που ενδεχομένως εντοπίσουν κάποιον άστεγο. 

Τέλος, δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια με περιγραφή υπηρεσιών και πληροφορίες επικοινωνίας προς διάθεση της διοίκησης και των οδηγών του ΚΤΕΛ Βόλου

 

Στελέχη υλοποίησης της δράσης δικτύωσης

  • Βησσαρία Θεοδωροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός,

  • Ελένη Δούκα, Κοινωνική Λειτουργός.

 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121