Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβερίου
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μια ...διαφορετική βόλτα στο Αλιβέρι κάναμε χτες Τρίτη 30 Απριλίου 2024 μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του 10ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας.

Μιας και το σχολείο δεν λειτουργεί λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας, σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό επισκέφτηκε τη δομή μας και αμέσως μετά κάναμε βόλτα σχεδόν σε όλες τις γειτονιές.

Οι εκπαιδευτικοί συνάντησαν μαθητές τους και γονείς και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όχι μόνο τις συνθήκες διαβίωσης των μαθητών τους στον οικισμό αλλά και μέσα στα σπίτια τους μιας και διαπίστωσαν πώς είναι να διαβάζεις χωρίς ρεύμα και χωριστό δωμάτιο μελέτης.

Μεγάλη εμπειρία για τους δασκάλους ειδικά όταν επισκεφτήκαμε τις παράγκες και τα λυόμενα του Ξηριά όπου οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες για τις οικογένειες.

Διαπίστωσαν επίσης και οι ίδιοι τη μαζική μετακίνηση οικογενειών για εργασία σε τουριστικούς προορισμούς μιας και πολλά σπίτια είναι κλειστά και το συνέδεσαν με τη μεγάλη διαρροή που έχουν αυτή τη στιγμή στο σχολείο.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε μετά και το πέρας των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων στους μαθητές για αυτή τη σχολική χρονιά από στελέχη της δομής μας σε συνεργασία με το σχολείο.

Φωτογραφίες από την δράση

2024 04 30 ΡΟΜΑ ΑΛΙΒ Ekpaideftikoi 2 

 

 

Το παράρτημα Ρομά Αλιβερίου αποτελεί το 2ο υποέργο της Πράξης με αρ. ΟΠΣ 6003249 Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας  στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027-2020. Η Πράξη εντάσσεται στο πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27"