×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 289

Εκδόθηκε η 9Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα έξι (46) θέσεωντακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

«Το κράτος οφείλει να αντιμετωπίζει ολιστικά την τρίτη ηλικία και τη δημιουργική ένταξή της στην κοινωνία και να ενισχύσει τη διαγενεακή αλληλεγγύη, διότι οι ηλικιωμένοι έχουν πολλά να προσφέρουν στους νέους και το αντίστροφο» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Τη λειτουργία τουλάχιστον 70 με 80 Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε δηλώσεις της, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη δεύτερη έκθεση ΚΑΛΟ, που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μετρό Συντάγματος.

Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν.4430/2016 Α'205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

Σήμερα Πέμπτη 22-06-2017, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η), τα οποία είναι δράση συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, μέχρι 30/6/2017, όπου, η υπουργός ανακοίνωσε τα εξής:

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης - Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ) λαμβάνοντας υπ' όψιν της την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών σε θέματα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, παραθέτει στον παρόντα οδηγό, το σύνολο των κοινωνικών δομών της περιοχής μας συγκεντρώνοντας όλες τις υπηρεσίες παροχών κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικής στήριξης που λειτουργούν σήμερα στην πόλη.

Με την ΚΥΑ 6199/267/13.03.2017 (ΦΕΚ 1030/27.03.2017 τεύχος Β') ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις κατάρτισης προγράμματος διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων.

Απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου: Η εντελλόμενη με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής δαπάνη είναι μη νόμιμη, διότι το άρθρο 14 παρ. 3 του ν. 4312/2014, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 35 του ν. 4325/2015 δεν μπορεί να αποτελέσει νόμιμο έρεισμα για την το πρώτον σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τη φερόμενη ως δικαιούχο, στο πλαίσιο της συνέχισης της λειτουργίας των δομών (πράξη «Κέντρα Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων»),

Εκτενής αναφορά έγινε στο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σήμερα Δευτέρα από την αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, το οποίο αφορά ανθρώπους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας”, σημείωσε η κ.Φωτίου και υπογράμμισε ότι “πρόκειται για μια πλατφόρμα που ανοίγει την 1η Φεβρουαρίου αλλά δεν κλείνει ποτέ και από όπου μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 700.000 συμπολίτες μας”.

logoΩς νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 15:00

Παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

logoΓια λίγες μέρες ακόμη έως την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, θα γίνονται δεκτές οι αιτησεις στον ΟΑΕΔ για τις 4.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ και ΠΕΔΥ. Το πρόγραμμα αφορά 4.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης για το δημόσιο Τομέα της Υγείας για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων.

Ειδικότερα, το ανωτέρω πρόγραμμα αποσκοπεί:

Logo Planning left 1Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υπέβαλλε την Δευτέρα 14 Νοέμβρη 2016, πρόταση προς την Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Θεσσαλίας (ΕΣΠΑ 2014-2020) για τη χρηματοδότηση λειτουργίας 1 Κέντρου Κοινότητας στο Βόλο και 2 Παραρτημάτων Ρομά. Η πρόταση αφορά την υλοποίηση της βασικής υποστηρικτικής δομής για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που θα εφαρμοσθεί σε εθνικό επίπεδο το 2017 και τη συνέχιση της επιτυχημένης λειτουργίας των Κέντρων Στήριξης Ρομά & Ευπαθών ομάδων που λειτουργούν στο Βόλο από το 2000 (Κέντρο Αλιβερίου) και από το 2005 (Αγία Παρασκευή Βόλου).

Αρθρα Ιστολογιου