Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, επισκέφτηκαν το χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου τα στελέχη του Ειδικού κέντρου ημέρας διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών Βόλου

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης, η διερεύνηση και η προοπτική συνεργασίας.  Έτσι, η εν λόγω συνάντηση στόχευσε στην αμφότερη ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις δύο δομές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των φροντιστών που συνθέτουν το περιβάλλον της ζωής των ατόμων που νοσούν από τη νόσο Alzheimer ή άλλων συγγενών διαταραχών και διαμένουν κατά προτεραιότητα στη περιοχή παρέμβασης (ΣΒΑΑ Βόλου). 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διασύνδεσης λειτουργεί από το 2020 και απαρτίζεται από μια ψυχολόγο και μια κοινωνική λειτουργό και εξυπηρετεί όλο το νομό Μαγνησίας. Διενεργεί τεστ μνήμης σε ηλικίες άνω των 60 και είναι υπεύθυνο για την πρόληψη και την ενημέρωση σχετικά με τη νόσο Alzheimer και άλλων συγγενών διαταραχών αλλά και την σχετική εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας. Παρέχεται επίσης ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη καθώς και ψυχοεκπαίδευση φροντιστών. 

Η συνάντηση των στελεχών των δύο δομών, πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα επικοινωνίας και συμφωνήθηκε η διασύνδεση των υπηρεσιών των 2 δομών καθώς οριστικοποιήθηκε ο τρόπος και τα κριτήρια ενδεχόμενης παραπομπής. 

Το Job Center εκπροσώπησαν: η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια), η κα Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός) και ο κος Γεώργιος- Σταύρος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος). Το Ειδικό Κέντρο ημέρας διασύνδεσης εκπροσώπησαν η κα Αίγλη Τσιαμασφύρη (κοινωνική λειτουργός) και η κα Κωνσταντίνα Αποστολίνα (ψυχολόγος).

Τέλος, δόθηκε αμφίδρομα ενημερωτικό υλικό στο πεδίο της γνωστοποίησης υπηρεσιών.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (volos-pronoia.gr)


Για περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου, ανατρέξτε:

https://www.alzheimervolos.gr/

 

Ημερομηνία:

        18/04/2024

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  • Job Center, Λαχανά 5 & Λήμνου στα Παλαιά Βόλου

Job Center

  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια)
  • Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός)
  • Γεώργιος- Σταύρος Χριστοδούλου (ψυχολόγος)

Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου

  • Αίγλη Τσιαμασφύρη (κοινωνική λειτουργός) 
  • Κωνσταντίνα Αποστολίνα (ψυχολόγος)

 

Φωτογραφίες από τη δράση

2024 04 18 JoBC Alzheimer

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27".