Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Erasmus+
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Διακρατική 8ήμερη κατάρτιση στο πλαίσιο του Erasmus+ 2014-20, KA1 Mobility of youth workers, Training Course (Κινητικότητα εργαζομένων με νέους, Σεμινάριο Κατάρτισης) με τίτλο: Celebrating Diversity (Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα) (Κωδ. 2018-3-FI01-KA105-060128), που διεξήχθη από τις 30 Ιουνίου ως τις 8 Ιουλίου 2019, στην Kaarina (Turku), της Φινλανδίας.

Το έργο “CelebratingDiversity” συγκέντρωσε 30 συμμετέχοντες από 6 χώρες(Φινλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ιταλία) για 8 ημέρες (30/06-08/07/2019) στην πόλη Kaarina(Κααρίνα) της ευρύτερης περιφέρειας της πόλης Turku(Τουρκού) της νοτιοδυτικής Φινλανδίας. 

Γενικη Περιγραφη

Συντονιστής του έργου και διοργανωτής της κατάρτισηςήταν οργάνωση Step Europe ryμε έδρα την πόλη Turku της Φινλανδίας (http://www.stepeurope.org ). Η οργάνωση Step Europe ry ιδρύθηκε το 2015 ως διεθνής οργάνωση με επίκεντρο τους νέους. Η ιδέα δημιουργίας της οργάνωσης ήταν αποτέλεσμα μιας άλλης  διακρατικής συνάντησης οργανώσεων νέων που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014. Εκεί οι συμμετέχοντες είχαν ως εργασία να αναπτύξουν μια ιδέα για μια οργάνωση νέων στη χώρα τους.

Τελικά, όταν οι συμμετέχοντες από τη Φινλανδία επέστρεψαν στη χώρα τους, θέλησαν να υλοποιήσουν την ιδέα τους και έτσι δημιουργήθηκε η οργάνωση Step Europe ry. Κύριος στόχος της οργάνωσης είναι η ενεργοποίηση των νέων και η παροχή βοήθειας για ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η οργάνωση διοργανώνει ανταλλαγές νέων, ομάδες εργασίας, και καταρτίσεις. Τα μέλη της συναντιούνται τακτικά και προσφέρονται επίσης θέσεις πρακτικής άσκησης και εθελοντικής εργασίας.

Η οργάνωση επιδιώκει το χτίσιμο ενός ισχυρού δικτύου διαφορετικών οργανώσεων σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνεργάζεται με εταίρους από την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Σουηδία, την Ελλάδα, και το Κοσσυφοπέδιο.

Το έργο “Celebrating Diversity” αποτελεί ένα από τα πολλά σεμινάρια κατάρτισης που έχει συμμετάσχει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και που αφορούν στην εκπαίδευση του προσωπικού της επιχείρησης σε θέματα καταπολέμησης διακρίσεων και ρατσισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κλπ.