Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Παρασκευή 15/03/2024 υλοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου στο πλαίσιο της ενίσχυσης της μέχρι τώρα συνεργασίας των δύο φορέων. Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου και τα μέλη της ομάδας παρέμβασης στο δρόμο για αστέγους κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και κα Χαρίκλεια Βασιλειά, Νοσηλεύτρια, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κα Χριστίνα Φασούλα για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ομάδας παρέμβασης. 

Αρχικά, έγινε μια συνοπτική ενημέρωση για τη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων και τις ισχύουσες προϋποθέσεις ένταξης σε αυτόν ενώ στη συνέχεια η ενημέρωση επικεντρώθηκε στο φλέγον θέμα, το οποίο είναι τα περιστατικά αστεγίας που εντοπίζονται στο δρόμο και χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας, λόγω υποκείμενου ψυχικού νοσήματος που φέρουν και τα καθιστά επικίνδυνα για τον εαυτό τους ή /και τους άλλους.

Συζητήθηκε εκτενέστερα η πρακτική που θα πρέπει να ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται συνήθως κατά τη διεκπεραίωση.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνταχθεί ενημερωτικό σημείωμα το οποίο θα περιλαμβάνει τα αναφερθέντα θέματα και στόχο θα έχει να ενημερωθεί το σύνολο των εισαγγελέων για τη λειτουργία του ξενώνα αστέγων. Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την επισφράγιση της μέχρι τώρα συνεργασίας των δυο φορέων και τη διευκόλυνση της διαχείρισης δύσκολων περιπτώσεων αστεγίας στο μέλλον.    

 

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24210 91614.

 

Ο  Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β  -  Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας

κωδικός ΟΠΣ 6003250