Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ετησίως, και όπως έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW), η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας εορτάζεται την εκάστοτε τρίτη (3η ) Τρίτη του Μαρτίου. Έτσι, λοιπόν, φέτος ο εορτασμός της  Διεθνούς Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας είναι σήμερα Τρίτη: 19/03/2024.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW), η οποία εκπροσωπεί τουλάχιστον τρία εκατομμύρια Κοινωνικούς Λειτουργούς ανά την υφήλιο.

   Την μέρα αυτή οι  Σύλλογοι Κοινωνικών Λειτουργών σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο αναπτύσσουν δράσεις προς ανάδειξη των επιτευγμάτων της κοινωνικής εργασίας, επισημαίνουν την αύξηση της ορατότητας των κοινωνικών υπηρεσιών για το μέλλον των κοινωνιών και προς επιβεβαίωση της προσήλωσης τους στο πεδίο της διεκδίκησης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.  Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν τον ρόλο των κοινωνικών λειτουργών στην ενδυνάμωση ατόμων, οικογενειών και κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν φτώχεια, ανισότητα και διακρίσεις. Πέραν της αναγνώρισης της προσφοράς τους στην κοινωνία, η ημέρα αυτή εστιάζει επίσης στις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες κοινωνικής εργασίας καθημερινά.

Από ελληνικής πλευράς στον εορτασμό συμμετέχει ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) με τα 10.000 μέλη του ανά τα 13 Περιφερειακά Τμήματα, διεκδικώντας  για όλους τους ανθρώπους που εκπροσωπούμε και νομιμοποιούν την ύπαρξη του επαγγέλματος μας.

Παγκόσμια Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας: «Buen Vivir: Κοινό Μέλλον για Μετασχηματιστική Αλλαγή»

Η φετινή χρονιά του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας,   φέρει το παγκόσμιο μήνυμα: «Buen Vivir: Κοινό Μέλλον για Μετασχηματιστική Αλλαγή», το οποίο έχει τις ρίζες του στην Παγκόσμια Ατζέντα της Οικοσυστημικής Προσέγγισης των κοινωνιών, προβάλλοντας την ανάγκη οι κοινωνικοί λειτουργοί να αφουγκράζονται διαρκώς τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να απαντούν σε αυτές με βάση τις αξίες της κοινωνικής εργασίας,  όπως ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μοναδικότητα, την αυτοδιάθεση και την ατομική ελευθερία. Η αρμονική κοινωνική συνύπαρξη, το “ανήκειν” ως βασική πανανθρώπινη ανάγκη, η ειρήνη στη μικρή κοινότητα αλλά και στην παγκόσμια κλίμακα  αποκτούν καθοριστική υπόσταση στο σύγχρονο γίγνεσθαι και ωθούν τους κοινωνικούς λειτουργούς σε νέους τρόπους σκέψης και δράσης.

Οι τρεις Κοινωνικοί Λειτουργοί στη Δομή του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου-Βάσια Αλεξίου, Ευθαλία Γεωργίου και Μαρκέλλα Βαλσάμη, αποτελούν τον βασικό πυρήνα της λειτουργίας του καθώς είναι οι κύριοι χειριστές των υποθέσεων   (case management). Ειδικότερα:

   Έχουν υποστηρίξει 486 συμπολίτες/συμπολίτισσές μας από κοινωνικοοικονομικά αδύναμα ή χαμηλής έντασης εργασίας νοικοκυριά στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης, της προσωπικής ανάπτυξης, της κινητοποίησης, της διασφάλισης της ευημερίας τους, συμβάλλοντας κατ’ επέκταση στην κοινωνική αλλαγή.

   Εστιάζουν σε «λύσεις» και προσφέρουν υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας, υποστηρίζοντάς τους στην πρόοδο ή και στην αλλαγή της πορείας της ζωής τους.

Συνακόλουθα, διαμέσου στοχευμένων και εξατομικευμένων παρεμβάσεων  στηρίζουν την ενίσχυση της απασχολησιμότητας, την ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας και δρουν όπου χρειάζεται διασυνδετικά εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε αγαθά και άλλες υπηρεσίες.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)


Για περισσότερες πληροφορίες για τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών, ανατρέξτε: 

Αρχική (skle.gr)


Για περισσότερες πληροφορίες για το International Federation of Social Workers, ανατρέξτε:

International Federation of Social Workers – Global Online conference (ifsw.org)

  

2024 03 19 JoBC Poster WSWD

 

 

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias SVAA 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27".