Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβερίου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τη Πνευμονολογική κλινική του Π.Ν. Λάρισας πραγματοποίησε τη Πέμπτη 28/3/2024 ανοιχτό ομαδικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά του σχολείου στο προαύλιο χώρο του.

Η δράση ήταν αφιερωμένη στο κάπνισμα και στις συνέπειές του και στόχος ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν για τη συνήθεια αυτή αλλά και μέσα από το παιχνίδι να βιώσουν τις συνέπειες της.

Η δράση ξεκίνησε με μια σύντομη ενημέρωση των παιδιών από τη κα Γεροστάθη -εκπαιδευτικό & συνεργάτη της Πνευμονολογικής κλινικής- για τα καπνικά προϊόντα και τη βλάβη που προκαλούν με αναφορές μέσα από το παραμύθι της  "ΧΟΠ...Τρύπωσα!". Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και μοιράστηκαν σε 8 σταθμούς. Με τη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και των στελεχών της δομής οι μαθητές πέρασαν από όλους τους σταθμούς "δοκιμασίας" που είχαν στηθεί κυκλικά σε όλη την αυλή. Όλοι οι σταθμοί είχαν σκοπό να δοκιμάσουν την αντοχή των παιδιών και να δείξουν πόσο σημαντικό είναι να έχουμε καθαρά και γερά πνευμόνια και φυσική αντοχή. Ο τελευταίος σταθμός ήταν αντικαπνιστικά μηνύματα που τα παιδιά έγραψαν και κόλλησαν πάνω σε ένα μεγάλο φανάρι που όμως ο αέρας δεν επέτρεψε να το πετάξουμε ψηλά στον ουρανό! 

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι καραμέλες που μοιράστηκαν μαζί με τη φυσική δραστηριότητα στην αυλή ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές..

Η δράση αυτή ήρθε σαν αποτέλεσμα της κοινής διαπίστωσης του κέντρου μας και του σχολείου για την ολοένα αυξανόμενη χρήση καπνικών προϊόντων από ανήλικα παιδιά στον οικισμό.

Φωτογραφίες από την δράση

 

Το παράρτημα Ρομά Αλιβερίου αποτελεί το 2ο υποέργο της Πράξης με αρ. ΟΠΣ 6003249 Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας  στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027-2020. Η Πράξη εντάσσεται στο πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27"