Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Κεντρο Κοινοτητας
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου η νοσηλεύτρια του Κέντρου Κοινότητας κα Μπρουσοβάνα Ευανθία επισκέφθηκε τον χώρο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου και πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με τα στελέχη του και συγκεκριμένα με τον Διευθυντή κ. Αλμπανούδη Γεώργιο, την υποδιευθύντρια κα Κεχαγιά Μαργαρίτα, τις κοινωνικές λειτουργούς κα Κουτσιμπέλλα Στέλλα και κα Μαλταδάκη Αρετή.  

Παρουσιάστηκε αρχικά ο τρόπος λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ καθώς και η διαδικασία εισαγωγής των 60 μαθητών σε αυτό. Αναφέρθηκαν τα εργαστήρια και τα τμήματα που λειτουργούν και δόθηκε βαρύτητα στα τμήματα της αυτόνομης διαβίωσης προκειμένου οι μαθητές να αποκτήσουν δεξιότητες και γνώσεις, χρήσιμες στην καθημερινή τους ζωή, όπως είναι η προσωπική υγιεινή και φροντίδα, η ασφαλής διαβίωση στο σπίτι και η συμμετοχή στη ζωή της κοινότητας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του ΕΕΕΕΚ από την κα Μαλταδάκη Αρετή και γνωριμία με το λοιπό επιστημονικό προσωπικό. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, αναφέρθηκαν οι ειδικότητες που απασχολούνται σε αυτό  δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες προαγωγής υγείας που παρέχονται από το αρμόδιο στέλεχος.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ήταν η αλληλοενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δύο φορέων και η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας για την ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινότητας καθώς και πως μπορούν να επωφεληθούν οι μαθητές του ΕΕΕΚ και οι οικογένειες αυτών από την παροχή των υπηρεσίων του Κέντρου Κοινότητας ολιστικά. Πρόκειται για μαθητές ηλικίας 15-24 ετών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι οποίοι εγγράφονται στο σχολείο κατόπιν σχετικής εισήγησης από τα ΚΕΔΑΣΥ.

Στο τέλος, διαμοιράστηκε ενημερωτικό υλικό του ΕΕΕΕΚ και του Κέντρου Κοινότητας για την Προαγωγή Υγείας μεταξύ των συμμετεχόντων στην συνάντηση.  


Τα στοιχεία επικοινωνίας του ΕΕΕΕΚ στον Βόλο είναι:

Διεύθυνση: Στρατή Μυριβήλη 1, Τ.Κ 38446 , Φυτόκο, Βόλος

 fax:2421081969

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 24210 81961

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

http://eeeek-volou.mag.sch.gr


2023 12 02 Κ Κ Emfili Bia 1

2023 12 02 Κ Κ Emfili Bia 2

 


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου (συνεχιζόμενη δομή) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-'27 στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias