Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβερίου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 η νοσηλεύτρια και η ψυχολόγος του κέντρου δούλεψαν με τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας τη θεματική της ατομικής και στοματικής υγιεινής μέσα από το παραμύθι και το κολάζ. 

Τα παιδιά άκουσαν το παραμύθι "Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου"  και είδαν εικόνες μέσα από παρουσίαση για την ατομική υγιεινή. Ακολούθησε χειροτεχνία με κολαζ εικόνων που απεικόνιζαν τρόπους φροντίδας του εαυτού μας και έτσι δημιούργησαν αφίσες για τα τμήματά τους.

 

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Την ίδια ημέρα ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας μίλησε για τη παροχή πρώτων βοηθειών σε κατοίκους του οικισμού. 

Μιας και ήταν η πρώτη φορά που άκουσαν για το θέμα αυτό (παλιότερα είχε γίνει εκπαίδευση σε εφήβους) άκουσαν με μεγάλη προσοχή για τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε σε περίπτωση ατυχήματος, λιποθυμίας, εγκαύματος ή επιληπτικής κρίσης που μπορεί να συμβεί στο σπίτι ή στον οικισμό. Επίσης, έγινε διαδραστική παρουσίαση ΚΑΡΠΑ με κούκλα και χρήση απινιδωτή.

Φωτογραφίες από την δράση για τα παιδιά

 Φωτογραφίες από την δράση για τους Ενήλικες 

 

 

 

 

Logo ESPA 2014 20 PEP Thessalias

Το παράρτημα Ρομά Αλιβερίου αποτελεί το 2ο υποέργο της Πράξης με αρ. ΟΠΣ 6003249 Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας  στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027-2020. Η Πράξη εντάσσεται στο πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27"