Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβερίου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η διαμεσολαβήτρια, η ψυχολόγος και η γυμνάστρια-εμψυχώτρια του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του 8ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας οργάνωσαν εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών με τους γονείς και τους μαθητές του νηπιαγωγείου.

Γονείς Ρομά και μη Ρομά με τα παιδιά τους πήραν κλωστές, υφάσματα και στολίδια και έραψαν

χριστουγεννιάτικα στολίδια. Στο τέλος οι γονείς είχαν την ευκαιρία να δουν τις υφασμάτινες κατασκευές των γυναικών του οικισμού καθώς και τη διαδρομή των Ρομά όπως το αποτύπωσαν οι γυναίκες σε ύφασμα.

Το εργαστήρι ήταν μια ευκαιρία για γονείς και παιδιά να δημιουργήσουν από κοινού - ειδικά για τους γονείς του οικισμού που δεν συνηθίζουν τέτοιου είδους συνεργασία με τα παιδιά τους. Οι γονείς μη Ρομά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη πορεία και την εξέλιξη της ζωής των γειτόνων τους ανακαλύπτοντας πτυχές τους που δεν γνώριζαν.

Φωτογραφίες από την δράση

 

 

Logo ESPA 2014 20 PEP Thessalias

Το παράρτημα Ρομά Αλιβερίου αποτελεί το 2ο υποέργο της Πράξης με αρ. ΟΠΣ 6003249 Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας  στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027-2020. Η Πράξη εντάσσεται στο πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27"