Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβερίου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023,8 γυναίκες Ρομά από τον οικισμό του Αλιβερίου συμμετείχαν στη 3η Διαλογική Συνάντηση Γυναικών Ρομά που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος  «RTRANSFORM» και τη δράση «Romni Si Zor» του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. 
 
Γυναίκες Ρομά από όλη την Ελλάδα μίλησαν για τις στάσεις και τις αντιλήψεις τους γύρω από τον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας Ρομά αλλά και για τα εμποδια που αντιμετωπίζουν στη προσπάθεια χειραφέτησής τους. 
 
  • Σε ομάδες συζήτησαν θέματα εκπαίδευσης και επικεντρώθηκαν στο ζήτημα της σχολικής διαρροής ειδικά των κοριτσιών. 
 
  • Για τις κοπέλες από τον οικισμό μας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία να βρεθούν με άλλες γυναίκες, να συζητήσουν, να προβληματιστούν και να πάρουν νέες ιδέες και ερεθίσματα. Κατέθεσαν εμπειρίες από τη ζωή τους και γνώρισαν γυναίκες που αποτελούν πρότυπα ρόλων στη Ρόμικη κοινότητα.
 
  • Η δράση οργανώθηκε από τα στελέχη του κέντρου που υποστήριξαν τις γυναίκες στην όλη διαδικασία και τις συνόδευσαν στη συνάντηση.
 
Φωτογραφίες από την Συνάντηση

(κλικ πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση) 

 

 


Logo ESPA 2014 20 PEP Thessalias

Το παράρτημα Ρομά Αλιβερίου αποτελεί το 2ο υποέργο της Πράξης με αρ. ΟΠΣ 6003249 Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας  στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027-2020. Η Πράξη εντάσσεται στο πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27"