Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβερίου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Τα Παραρτήματα Ρομά Αλιβερίου & Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πρόληψης και την Ένωση Διαμεσολαβητών Ελλάδας πραγματοποίησαν εκπαιδεύσεις σε γυναίκες Ρομά στα πλαίσια του έργου "Πρόληψη  Γυναικών Ρομά" από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 στο Αλιβέρι. 
  • 30 κοπέλες από 14 έως 25 ετών χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και εκπαιδεύτηκαν σε 4 θεματικές: κάπνισμα,  διατροφικές συνήθειες, πρόληψη γυναικολογικών ζητημάτων και εμβολιασμοί. 
  • Οι εκπαιδεύσεις τις 2 πρώτες ημέρες έγιναν από εκπαιδεύτριες μή Ρομά και τις 2 τελευταίες από Ρομά γυναίκες που έχουν προκύψει μέσα από τη διαδικασία εκπαίδευσης στα πλαίσια του έργου .
  • Οι κοπέλες είχαν την ευκαιρία να μάθουν αλλά και να συζητήσουν για θέματα που τους απασχολούν αναφορικά με τις παραπάνω θεματικές.
Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και επικεντρώνεται σε νεαρές γυναίκες του οικισμού.
 
Φωτογραφίες από την εκπαίδευση

(κλικ πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

 

 


Logo ESPA 2014 20 PEP Thessalias

Το παράρτημα Ρομά Αλιβερίου αποτελεί υποέργο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας  στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η Πράξη εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020