Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Παρασκευή 19/01/2024 υλοποιήθηκε ενημερωτική δράση στο  χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου σε συνεργασία με την ιδιώτη ενδοκρινολόγο κα Μαρία Κυριάκου. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν ο σακχαρώδης διαβήτης και η επιλογή αυτής της δράσης προέκυψε από την αναγκαιότητα για πληροφόρηση  των φιλοξενούμενων που διαμένουν στο ξενώνα για το συγκεκριμένο θέμα.  

Ο σακχαρώδης διαβήτης όπως αναφέρθηκε από την κα Μαρία Κυριάκου είναι μια μεταβολική νόσος, η οποία ταλαιπωρεί τον ασθενή. Αναλύθηκαν οι διαφορετικοί τύποι του σακχαρώδη διαβήτη και τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς, οι τρόποι πρόληψης της νόσου αλλά και  μεθόδους που μπορούν να ακολουθήσουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη ώστε να βελτιώσουν την ποιότητας ζωής τους.  Κατατοπιστική ήταν η κα Κυριάκου και στο θέμα της φαρμακευτικής αγωγής, τόσο στην αναγκαιότητα χρήσης της, την ποσότητα, καθώς και στη σωστή και έγκυρη διάγνωση της νόσου. Επίσης,  δόθηκαν συμβουλές σε θέματα σωστής διατροφής στους πάσχοντες.   

Η δράση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των ενημερωτικών εκδηλώσεων για τη νέα χρονιά και σφραγίζει μια συνεργασία με την κα Μαρία Κυριάκου, η οποία υποστηρίζει το Ξενώνα Αστέγων με την επιστημονική της γνώση όλα τα χρόνια λειτουργίας της δομής. Στη δράση συμμετείχαν από τη πλευρά του ξενώνα η Βησσαρία Θεοδωροπούλου Κοινωνική Λειτουργός, η Χαρίκλεια Βασιλειά Νοσηλεύτρια, η Βαρβάρα Ιτούδη Οικονομικός/Διοικητικός Υπευθύνος, η Ιωάννα Παρίση, Γενική Καθηκόντων και η Χριστίνα Καλαϊτζίδη, Καθαρίστρια.

Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β - Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .  

2024 01 19 XENONAS Diavitis


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24210-91614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Ο  Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β  -  Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας

κωδικός ΟΠΣ 6003250