Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Δήλωσε συμμετοχή σήμερα!

Erasmus+
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στο πλαίσιο του έργου ”YEP, Youth Empowerment in Practise” (Ενδυνάμωση Νέων στην Πράξη) του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Erasmus + 2014-20, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service-EVS)’, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνεργάζεται με την οργάνωση-συντονιστή του έργου Artemisszió Foundation από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με βασικό αντικείμενο την αποστολή ενός νέου εθελοντή 18-30 ετών για διάστημα έξι (6) μηνών στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

YEP, Youth Empowerment in Practise

(Ενδυνάμωση Νέων στην Πράξη)

Στο πλαίσιο του έργου ”YEP, Youth Empowerment in Practise” (Ενδυνάμωση Νέων στην Πράξη) του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus + 2014-20, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service-EVS)’, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνεργάζεται με την οργάνωση-συντονιστή του έργου Artemisszió Foundation[1] από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με βασικό αντικείμενο την αποστολή ενός νέου εθελοντή 18-30 ετών για διάστημα έξι (6) μηνών στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση Artemisszió Foundation ψάχνει για έναν (1) εθελοντή μεταξύ 18 και 30 ετών, ο οποίος να ενδιαφέρεται για θέματα διαπολιτισμικού διαλόγου και να θέλει να συμμετάσχει ενεργά σε ένα πρόγραμμα εθελοντισμού με κοινωνικά μειονεκτούντες νέους για την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και των διακρίσεων. Η εθελοντική υπηρεσία θα διαρκέσει 6 μήνες και θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας από τον Φεβρουάριο ως και τον Ιούλιο του 2017.

Αν και δεν απαιτούνται τυχόν ιδιαίτερες δεξιότητες ή σπουδές σε σχέση με τη θεματική του προγράμματος και τις προβλεπόμενες δραστηριότητες, ο εθελοντής θα πρέπει να έχει κοινωνική ευαισθησία, συναίσθηση και ικανότητα να συνεργαστεί με άλλους εφήβους και νέους, ειδικά με κοινωνικά μειονεκτούντες νέους, να ενδιαφέρεται για την οργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δράσεων εμψύχωσης, να είναι ενθουσιώδης, ευέλικτος, υπεύθυνος, δημιουργικός και κατά προτίμηση να έχει κάποιες καλλιτεχνικές ικανότητες. Και το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του: να είναι κινητοποιημένος.

Ο εθελοντής θα συμμετέχει σε διάφορα έργα και καθήκοντα στην οργάνωση Artemisszió στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, θα συνδράμει στις καθημερινές δραστηριότητες της οργάνωσης, θα βοηθήσει στην προετοιμασία εκδηλώσεων και την τεκμηρίωσή τους. Επίσης, ο εθελοντής θα συνεργαστεί με έναν ακόμη EVS εθελοντή από την Πορτογαλία.

 

Αν ενδιαφέρεσαι για ποικίλα θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική ένταξη και τη διαπολιτισμική επικοινωνία, αν είσαι πρόθυμος να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε μια ξένη χώρα, και να υποστηρίξεις μια οργάνωση με την ενέργειά σου, τις ιδέες σου και την καλή σου διάθεση, τότε αυτό είναι που ψάχνεις!


The download folder seems to be invalid.

The download folder seems to be invalid.


Χρονοδιάγραμμα: αρχές Φεβρουαρίου 2017 με τέλος Ιουλίου 2017 (6 μήνες)

Πλαίσιο: Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία του προγράμματος Erasmus+ 2014-20 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διαδικαστικά θέματα: Οι δαπάνες διαμονής-διατροφής του εθελοντή στην Ουγγαρία καλύπτονται 100% από το έργο και την οργάνωση-συντονιστή Artemisszió Foundation. Οι δαπάνες ταξιδιού καλύπτονται, επίσης, από το έργο και την οργάνωση-συντονιστή Artemisszió Foundation ως το ποσό που θέτει ως ανώτατο όριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ίσως απαιτηθεί μικρή συμμετοχή του εθελοντή αν οι δαπάνες ταξιδιού ξεπερνούν αυτό το ποσό. Στην περίπτωση της Ουγγαρίας το ανώτατο όριο δαπανών μετακίνησης με επιστροφή από Ελλάδα σε Ουγγαρία είναι 275 ευρώ). Επιπλέον, ο εθελοντής θα λαμβάνει από την οργάνωση-συντονιστή Artemisszió Foundation ένα μηνιαίο επίδομα (προσωπικών δαπανών) ύψους 4 ευρώ/ημέρα, θα έχει ασφάλιση από την οργάνωση-συντονιστή Artemisszió Foundation για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ουγγαρία, θα του παρασχεθεί γλωσσική υποστήριξη από την οργάνωση-συντονιστή Artemisszió Foundation στη γλώσσα της χώρας φιλοξενίας (Ουγγαρία), θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε σεμινάρια κατάρτισης και αξιολόγησης της εθελοντικής δραστηριότητας στην Ουγγαρία και τέλος μετά τη λήξη της εθελοντικής υπηρεσίας θα αποκτήσει το πιστοποιητικό Youthpass που θα επικυρώνει τη μαθησιακή του εμπειρία στο εξωτερικό.

Ιστοσελίδα συντονιστή φορέα στην Ουγγαρία: www.artemisszio.hu

Ιστοσελίδα συνεργαζόμενου φορέα στην Ελλάδα: www.kekpa.gr

Ιστοσελίδα πληροφοριών για το πλαίσιο του έργου EVS-European Voluntary Service: http://erasmusplusyouth.gr/βασικές-δράσεις/μαθησιακή-κινητικότητα-των-ατόμων/ευρωπαική-εθελοντική-υπηρεσία/

Περισσότερες πληροφορίες: ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, 24210 35555 ή 24210 31860 ή 24210 87366 (Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 15:00) (κα Λέλια Χορέμη, Ψυχολόγος/ Συντονίστρια προγραμμάτων νεολαίας EVS)

 


Δείτε και πιο πρόσφατη ανάρτηση http://www.kekpa.gr/index.php/el/programmata/2561-prosklisi-gia-6mini-ethelontiki-ergasia-stin-ouggaria


 


[1] Η Artemisszió Foundation λειτουργεί από το 1988 ως μη-κερδοσκοπική οργάνωση. Οι ιδρυτές της ήταν νέοι ανθρωπολόγοι που επιθυμούσαν να εφαρμόσουν τη θεωρητική τους γνώση και τα αποτελέσματα της επιστημονικής τους έρευνας για την ενίσχυση της κοινωνικής και προσωπικής ανάπτυξης και της ανοικτής σκέψης. Η Artemisszió Foundation έχει ως στόχους την έρευνα, προώθηση και χρήση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας