Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΚΗΦΗ Αγριας
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, η κα Ρηγώνη  Μαρία του ΚΗΦΗ Αγριάς πραγματοποίησε συνάντηση με την κα Νικογιάννη Σεμίνα του ΚΔΗΦ-ΑμεΑ. Οι δύο δομές είναι δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Κατά τη συζήτηση,  υπήρξε αναλυτική πληροφόρηση για τις δραστηριότητες που γίνονται καθημερινά. Κύριος στόχος είναι η μετάδοση των πληροφοριών σε όσους το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών που χρειάζονται βοήθεια

Το ΚΔΗΦ-ΑμεΑ αποτελεί έναν χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικές ή/και αισθητηριακές αναπηρίες, ατόμων με νοητική υστέρηση ή πολλαπλές αναπηρίες διαφορετικού είδους. Στη δομή παρέχονται προγράμματα θεραπευτικών συνεδριών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου (λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα και ιατρική παρακολούθηση). Βασικός σκοπός του αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος, η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Το ΚΗΦΗ φιλοξενεί άτομα με κινητικές δυσκολίες, άνοια, κατάθλιψη και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Στα μέλη του παρέχονται πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα,  φυσικοθεραπεία, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, μετακίνηση  των ωφελουμένων από και προς την οικία τους. 

 Για περισσότερες πληροφορίες 

  • σχετικά με το ΚΗΦΗ απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 24280-91040.
  • σχετικά με το ΚΔΗΦ-ΑμεΑ  απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 24210-31225

και τα 2 έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-'27 και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27", με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Tο ΚΗΦΗ  Αγριάς είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027. 

 

 

Rounded square transparent KHFH

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias