Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του Hotspot Νεάπολης και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Ινστιτούτου Prolepsis που εδρεύει στην Αθήνα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Hotspot και παρευρέθηκαν εκ μέρους της δομής η επιστημονικά υπεύθυνη, κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί, κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βασιλική Μαυρομύτη, ενώ το Ινστιτούτο Prolepsis εκπροσώπησαν η κοινωνική λειτουργός, κα Μαρία Κεραμίδα και ο Ιατρός, κος Νίκος Δρούγος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των δύο φορέων και η διερεύνηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν οι ωφελούμενοι του Hotspot να επωφεληθούν από τις δράσεις του Ινστιτούτου Prolepsis και το πως θα μπορέσουμε να αλληλοεπιδράσουμε προς ένα κοινό στόχο.

Αναλυτικότερα, το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 1990. Έχει αναπτύξει πολυετή δράση στην υλοποίηση προγραμμάτων προαγωγής της υγείας ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού -κυρίως παιδιών, ατόμων τρίτης ηλικίας, προσφύγων και μεταναστών, κρατουμένων κλπ., με απώτερο σκοπό τη καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. 

Ένα από τα προγράμματα που υλοποιεί το Ινστιτούτο και έγινε εκτενέστερη συζήτηση αφορά τις νεαρές γυναίκες Ρομά, σκοπός του οποίου είναι  η ενδυνάμωση αυτών σε θέματα υγείας και πρόληψης, η παρακίνηση τους στη λήψη σωστών αποφάσεων αυτοφροντίδας και η συμβολή στη μείωση των ανισοτήτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις που αφορούν στην αναπαραγωγική και σεξουαλική υγεία των γυναικών, στην πρόληψη του καρκίνου, στους εμβολιασμούς, στην βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και στη διακοπή του καπνίσματος. Παράλληλα πραγματοποιείται προσυμπτωματικός έλεγχος έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του μαστού, καθώς και εμβολιασμοί κατά του HPV.

Έτσι, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το πλαίσιο συνεργασίας μας, τον τρόπο και τη διαδικασία με την οποία οι γυναίκες Ρομά που απευθύνονται στη δομής μας μπορούν να επωφεληθούν από τις ανωτέρω δράσεις, ενώ έγινε λόγος για συνεργασία και για άλλες ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες όπως είναι τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, υλοποιώντας δράσεις που στοχεύουν στη καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων ατόμων, καθώς και στην ανάδειξη των αναγκών και των προβλημάτων τους. Στο τέλος της συνάντησης, έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού στο οποίο υπάρχει συνοπτική περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας.


Στοιχεία επικοινωνίας με το Ινστιτούτο Prolepsis:

Διεύθυνση: Φραγκοκλησιάς 7, 151 25, Μαρούσι

Τηλ: 210 6255700

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
  • Διεύθυνση:              Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι
  • Τηλ. Επικοινωνίας:    24210 62194
  • email:                       Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
  • Ώρες λειτουργίας:    7πμ-15:30μμ

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias SVAA

 

Το HOTSPOT Νεάπολης στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005087, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27"

  

Δημοσιευσεις του HOTSPOT Νεαπολης

Epidomata OPEKA icon

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε να έχετε δωρεάν εξυπηρέτηση για την υποβολή του αιτήματός σας για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν

DIEK 2020 pro

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών....