Δημοφιλη

Grid List

Το Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου μαζί με ομάδα γυναικών Ρομά από το Αλιβέρι επισκέφτηκε την Δευτέρα 5 Μαρτίου το τμήμα υφαντικής του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.Τις γυναίκες υποδέχτηκαν μέλη του εργαστηρίου όπου και παρουσίασαν την προσπάθεια που καταβάλουν για την διάσωση και διάδοση του λαϊκού πολιτισμού.

Τη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στελέχη του Κέντρου Ρομά Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησαν επίσκεψη με ομάδα γονέων παιδιών Ρομά σε δύο ΕΠΑ.Λ. του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας και στο 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας.

Τη Παρασκευή 2/3/2018 γονείς Ρομά απο το Αλιβέρι που τα παιδιά τους φοιτούν στο γυμνάσιο, επισκέφτηκαν το 1ο και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας με στόχο την ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των παιδιών στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Τους γονείς υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου κ. Τσοκανάκης και ο Υποδιευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου κ. Μισαλούρης, οι οποίοι μαζί με τους τομεάρχες τους ξενάγησαν τους γονείς στους χώρους των εργαστηρίων και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες τους αναφορικά με τις ειδικότητες που προσφέρονται.

Ακολουθεί ενημέρωση για το ΚΕΑ. Παρακαλούμε θερμά, για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων - συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων των Κέντρων Κοινότητας - που υποδέχονται και καταχωρούν αιτήσεις (και που ενδεχόμενα δεν περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα παραληπτών ή δεν λαμβάνουν τα μηνύματα):

Έλεγχος για Αχρεωστήτως Καταβληθέντα/Συμψηφισμό Πληρωμών:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου κα Αγγελική Καραμπατζάκη και κ. Ευθύμιο Γεωργούση,

Τη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στελέχη του Οικογενειακού Προγραμματισμού απο το Νοσοκομείο Βόλου συνάντησαν στο Κέντρο Ρομά Αλιβερίου την ομάδα των ΡΟΜΑΛέων, τους έφηβους Ρομά απο το Αλιβέρι που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Θα ήθελες να πάρεις μέρος σε μια εμπειρία 6 μηνών εθελοντισμού στη Βουδαπέστη;

  • Έχεις θέληση και ενθουσιασμό, ασχολείσαι με κοινωνικά θέματα, ή ίσως έχεις κάποιες δημιουργικές ικανότητες;
  • Είσαι έτοιμη/ος να ξεκινήσεις μια εθελοντική υπηρεσία το Μάρτη του 2017;

Στο πλαίσιο του έργου ”YEP, Youth Empowerment in Practise” (Ενδυνάμωση Νέων στην Πράξη) του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Erasmus + 2014-20, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service-EVS)’, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνεργάζεται με την οργάνωση-συντονιστή του έργου Artemisszió Foundation από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με βασικό αντικείμενο την αποστολή ενός νέου εθελοντή 18-30 ετών για διάστημα έξι (6) μηνών στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Διαδικτυακή πύλη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.»
Την Παρασκευή 30/09/2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Βρυξέλλες η εναρκτήρια εκδήλωση για τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ε.Ε. με τίτλο WE-gate.

Ο ιστότοπος http://wegate.eu/  παρέχει πρόσβαση σε ουσιαστική πληροφόρηση και υποστήριξη στις γυναίκες που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα, αναζητούν πηγές χρηματοδότησης, έχουν άμεση ανάγκη εξειδικευμένης συμβουλευτικής ή/και κατάρτισης, προκειμένου να διοικήσουν με επιτυχία την επιχείρησή τους ή/και να διευρύνουν το πεδίο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Ο κύριος στόχος των συστημάτων επικύρωσης της μη-τυπικής και της άτυπης μάθησης είναι να καταστήσουν ορατό όλο το εύρος των ικανοτήτων ενός ατόμου επιτρέποντας έτσι την αυτοανάπτυξη και την πρόσβαση σε περαιτέρω εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ

Το έργο "Ενσυναίσθηση Νέων στα Σχολεία (Youth Empathy at Schools) - YES" ήταν μια πρωτοβουλία μιας ομάδας 8 νέων (6 με αναπηρία και 2 χωρίς) που με την υποστήριξη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υλοποιήθηκε για 8 μήνες από τον Οκτώβρη του 2013 ως το Μάη του 2014

Η ομάδα των 8 νέων οργάνωσε και υλοποίησε παρεμβάσεις σε 7 δημοτικά σχολεία της πόλης του Βόλου.

Στις 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής απολυτήριων τίτλων Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου. Στις εξετάσεις της 30ης Μαίου που πραγματοποιήθηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, έλαβαν μέρος 17 γυναίκες Ρομά, οι οποίες κατόρθωσαν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μία δράση του διακρατικού προγράμματος ROM-ACT, που υλοποιείται από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Δημιουργική Απασχόληση για τα Παιδιά
Διαύγεια

Δημοφιλη

Grid List

Συνήθως τους συνοδεύουν μύθοι και δοξασίες. Έχουν γράψει για αυτούς ποιητές, μουσικοί, μυθιστοριογράφοι, ιστορικοί... Αυτή τη φορά οι ίδιοι οι Ρομά μας καθιστούν ακροατές των αφηγήσεων τους.

Ξεκλειδώνουν μέσα από τη διήγηση των παραμυθιών τους, τις εικόνες, τα ταξίδια, τις μαγικές και φανταστικές στιγμές της ζωής τους. Οι λέξεις τους δεν έχουν είδωλα για αυτό και η καταγραφή των διηγήσεων τους γίνεται αφορμή διατήρησης της μνήμης.

Περισσότερα...

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ                                       Βόλος 1/3/2018  Αρ. Πρωτ. 1201

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ( ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ)

 

Προκήρυξη για σύναψη σύμβασης Μίσθωσης έργου

Η Κοινωφελής επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, έχοντας υπόψη:
1) Τις διατάξεις του άρθρου 30 Ν. 4314/2014, τους υπ` Αρ. Πρωτ. 3948/6-2-2017 και 3449/5-2- 2018 σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών
2) Την υπ` αριθμ. 44/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για δέσμευση ποσού
3) Την υπ` αριθμ. 54/2018 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου για την έγκριση της προκήρυξης για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για την κάλυψη θέσης 3 φυσιοθεραπευτών για τη δομή ΚΗΦΗ Βόλου, ΚΗΦΗ Αγριάς και ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου.

Περισσότερα...
Τσιγγάνικες αφηγήσεις από τους Ρομα-λέους

Αφηγήσεις από το Ολοκαυτωμα των τσιγγανων από την ομάδα εφήβων Ρομά, Ρομα-λέοι του Βόλου. Με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και της Ιεράς μητρόπολης Δημητριάδος. Στο 7ο φεστιβάλ αφήγησης ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Επιλογή κειμένων -σκηνοθεσία: Στέλιος Πελασγός.

 Ιστοσύνδεσμος στο Youtubehttps://www.youtube.com/watch?v=7GamCSDzDCw

Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Εθνικά Προγράμματα
Δ Ι Α Υ Γ Ε Ι Α