Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Στέγη Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Κεντρο Διημερευσης ΑμεΑ
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Τη Πέμπτη 8/6/2023 στo πλαίσιo της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε, διασύνδεση μεταξύ της Κοινωνικής Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, Νικογιάννη Γιασεμή-Μαρία  και της Κοινωνικής Λειτουργού και συντονίστρια της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Ατόμων με Αναπηρίες "Ηλιοτρόπια", Νικολέτα Τσαμάνδουρα .


 
Κατά τη διάρκεια της διασύνδεσης, αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στον τρόπο λειτουργίας και το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρέχει το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ. Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ, της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, αποτελεί έναν χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικές ή/και αισθητηριακές αναπηρίες, ατόμων με νοητική υστέρηση ή πολλαπλές αναπηρίες διαφορετικού είδους. Στη Δομή παρέχονται προγράμματα θεραπευτικών συνεδριών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου (λογοθεραπεία, φυσικοθεραπευτική άσκηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα κι ιατρική παρακολούθηση). Βασικός σκοπός του, αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές κι ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης  και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος, η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Η συνάντηση είχε σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι και στις δυο δομές. Παράλληλα συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος των ατόμων με αναπηρίες και η πραγματοποίηση μελλοντικών δράσεων απο κοινού.
 
Κοινή συνιστώσα των δυο δομών αποτελεί η συνεχής μέριμνα για εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίσταται στα άτομα με αναπηρίες. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, οι συνέργειες και η ανταλλαγή καλών πρακτικών, αποτελόύν σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη ίσων ευκαιριών στα άτομα με αναπηρίες.

Την Παρασκευή 9/6/2023 στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης οι ωφελούμενοι και το προσωπικό της δομής Κδηφ Αμεα επισκέφτηκαν το χώρο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ατόμων με Αναπηρίες "Ηλιοτρόπια". Πρόκειται για ένα αγρόκτημα 5 περίπου στρεμμάτων στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου-Κήπια Ανακασιάς , στο οποίο έχει στηθεί ένα μεγάλο θερμοκήπιο παραγωγής φυτών (άνθη και βότανα).
Μας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά. Οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της δομής. Επίσης τους δόθηκε η δυνατότητα να εμφυτέψουν βότανα και να τα διακοσμήσουνε με τις κατάλληλες χειροτεχνίες.


Η δομή ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»


 


Το Κέντρο Διημέρευσης -Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, το οποίο αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,  του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» .

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες  καθώς και τα κριτήρια ένταξης νέων ωφελουμένων στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, Λήμνου 12 με Ελασσόνος στα Παλαιά Βόλου, καθημερινά 07:00-15:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-31860 ή μέσω email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..