raindrops

Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την γυμνάστρια-εμψυχώτρια και τη νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου  στο 8ο νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Βόλου είχε ως θέμα την φιλία που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την διαφορετικότητα.

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τη Πνευμονολογική κλινική του Π.Ν. Λάρισας πραγματοποίησε τη Πέμπτη 28/3/2024 ανοιχτό ομαδικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά του σχολείου στο προαύλιο χώρο του.

Η δράση ήταν αφιερωμένη στο κάπνισμα και στις συνέπειές του και στόχος ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν για τη συνήθεια αυτή αλλά και μέσα από το παιχνίδι να βιώσουν τις συνέπειες της.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου η νοσηλεύτρια του Κέντρου Κοινότητας κα Μπρουσοβάνα Ευανθία επισκέφθηκε τον χώρο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου και πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με τα στελέχη του και συγκεκριμένα με τον Διευθυντή κ. Αλμπανούδη Γεώργιο, την υποδιευθύντρια κα Κεχαγιά Μαργαρίτα, τις κοινωνικές λειτουργούς κα Κουτσιμπέλλα Στέλλα και κα Μαλταδάκη Αρετή.  

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και τη Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis πραγματοποίησε σειρά δράσεων προληπτικού ελέγχου σε γυναίκες, που αφορούσαν σε Τεστ Παπανικολάου και μαστογραφίες αντίστοιχα.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου συναντήθηκαν με στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης  «Job Center» του Δ. Βόλου με στόχο το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών/μαθητριών της Γ’  γυμνασίου.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας συνεργάζεται αρκετά χρόνια με το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου στο πλαίσιο υποστήριξης της φοίτησης των μαθητών Ρομά του οικισμού που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τη Τρίτη 5 Μαρτίου και τη Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο του έργου "Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα" σε συνεργασία με τη δομή μας πραγματοποίησε Τεστ Παπανικολάου σε 57 γυναίκες του οικισμού.

Οι γυναίκες από 18 έως 67 ετών ενημερώθηκαν από το κέντρο μας πόρτα πόρτα

Την Τρίτη 5 Μαρτίου στα γραφεία του Συλλόγου Φλόγα στον Βόλο, η νοσηλεύτρια του Κέντρου Κοινότητας κα Μπρουσοβάνα Ευανθία πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με την Πρόεδρο Μαγνησίας κα Τριανταφύλλου Κωνσταντίνα και το μέλος του συλλόγου κα Πρίγκου Κλεοπάτρα.

Αρχικά παρουσιάστηκε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, αναφέρθηκαν οι ειδικότητες που απασχολούνται σε αυτό και δόθηκε έμφαση στις υπηρεσίες προαγωγής υγείας που παρέχονται από το αρμόδιο στέλεχος. Στην συνέχεια η πρόεδρος και το μέλος του συλλόγου ΦΛΟΓΑ ανέλυσαν τις δράσεις που υλοποιούνται τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης του Παραρτήματος Ρομά Αγίας Παρασκευής Βόλου με τη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ. Στη συνάντηση συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του Παραρτήματος κα. Γκρούγια Μαρία, η ψυχολόγος κα. Γκάνια Παρασκευή και η νοσηλεύτρια κα. Χαρβάτη Σταυρούλα. Η κα. Σουσουρή Μάγδα κοινωνική λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job CenterΔήμου Βόλου επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ Νεαπόλεως με σκοπό τη διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης και γνωστοποίησης συνέχισης λειτουργίας της Δομής αλλά και τον αμφότερο καθορισμό πλάνου συνεργασίας.

Την Τρίτη 09/04/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Δομών του Δήμου Βόλου: Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” και το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Βόλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Φορέων, οι παρεχόμενες υπηρεσίες με έμφαση στον επαγγελματικό προσανατολισμό

 Την Παρασκευή  05η  Απριλίου το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για τους σπουδαστές/σπουδάστριες και αποφοίτους του  Ι.Σ.Α.Ε.Κ.(Ι.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου με θέμα: «Επιχειρείν στον Τουρισμό: Πρώτα Βήματα για τη δημιουργία μιας μικρής επιχείρησης».

Στις 5 Απριλίου 2024 το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" έκλεισε δύο χρόνια λειτουργίας. Το "Job Center" αποτελεί μία εξατομικευμένη Κοινωνική Δομή για την Απασχόληση από τον Δήμο Βόλου.

Η βασική στοχοθεσία αφορά την ενίσχυση της απασχολησιμότητας καθώς και την ένταξη και επανένταξη των πλέον κοινωνικοοικονομικά αδύναμων συμπολιτών/ισσών μας με την αγορά εργασίας.

Την Πέμπτη 04/04/2024 το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για τους εξυπηρετούμενους της δομής της ΑΜΚΕ ΔΙΟΔΟΣ «Κ.Η.Π.Ο.Σ.» με θέμα: «Συνεργασία και Αλληλεγγύη στο χώρο εργασίας».

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες ήταν ένα ομάδα από μέλη του Κέντρου Ημέρας «ΚΗΠΟΣ»,

Σε συνέχεια της πρότερης ενημερωτικής συνάντησης του Μαρτίου 2023 και με γνώμονα την ενίσχυση της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" Δήμου Βόλου και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη την Τρίτη 2 Απριλίου από τον Πρόεδρο της Ένωσης κο Γεώργιο Ζαφείρη

Ετησίως, και όπως έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW), η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας εορτάζεται την εκάστοτε τρίτη (3η ) Τρίτη του Μαρτίου. Έτσι, λοιπόν, φέτος ο εορτασμός της  Διεθνούς Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας είναι σήμερα Τρίτη: 19/03/2024.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW), η οποία εκπροσωπεί τουλάχιστον τρία εκατομμύρια Κοινωνικούς Λειτουργούς ανά την υφήλιο.

Με άξονα την ενίσχυση των συνεργειών και των δικτυακών συνεργασιών με εκπαιδευτικές μονάδες που συνυφαίνουν το πεδίο της απασχολησιμότητας στον Δήμο Βόλου, διεξήχθη ενημερωτική παρουσίαση των υπηρεσιών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" Δήμου Βόλου στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Βόλο (Επτά Πλατανίων 16).

Ο αρχικός σκοπός  της παρουσίασης ήταν η ενδελεχής ενημέρωση στοχεύοντας  στη διασύνδεση με τις παροχές του Job Center αλλά και στη συν-δημιουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων

Στο πλαίσιο δικτύωσης του Hotspot Νεάπολης με εκπαιδευτικούς φορείς του Δήμου Βόλου, την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής, κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί, κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βασιλική Μαυρομύτη επισκέφθηκαν τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ Βόλου και συνάντησαν τον διευθυντή, κο Γιώργο Σπηλιόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των δύο φορέων και η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίοι οι νέοι 15-29 ετών μπορούν να επωφεληθούν

Στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού και σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την Κουζίνα Αλληλεγγύης για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων της πόλης μας, το Hotspot Νεάπολης παρέδωσε για δεύτερη φορά σημαντική ποσότητα πλαστικών καπακιών στην υπεύθυνη της Κουζίνας Αλληλεγγύης, κα Αγγελική Ιωαννίτη.

Σημαντική ποσότητα φαρμάκων προσέφερε το Hotspot Νεάπολης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου, συμβάλλοντας στην ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας και αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του Hotspot Νεάπολης και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Ινστιτούτου Prolepsis που εδρεύει στην Αθήνα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Hotspot και παρευρέθηκαν εκ μέρους της δομής η επιστημονικά υπεύθυνη, κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί, κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βασιλική Μαυρομύτη, ενώ το Ινστιτούτο Prolepsis εκπροσώπησαν η κοινωνική λειτουργός, κα Μαρία Κεραμίδα και ο Ιατρός, κος Νίκος Δρούγος.

Το Hotspot Νεάπολης, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου, συγκεντρώνει στο χώρο της δομής φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα με στόχο την περίθαλψη κοινωνικών ομάδων που έχουν πραγματική ανάγκη.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του HotspotΝεάπολης και του Ειρηνοδικείου Βόλου. Συγκεκριμένα, η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βασιλική Μαυρομύτη συνάντησαν τη διευθύνουσα του Ειρηνοδικείου κα Μανωλούδη Γαλήνη και τη προϊσταμένη γραμματείας κα Χριστοδούλου Κωνσταντία, προκειμένου να διευκρινιστεί το πλαίσιο παροχής δωρεάν νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Στα πλαίσια δικτύωσης και συνεργασίας του Hotspot Νεάπολης με άλλους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Βόλου, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου η επιστ. υπεύθυνη της δομής κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βασιλική Μαυρομύτη επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Φαρμακείο και συνάντησαν την Φαρμακοποιό κα Ηλιάνα Κασάμπαλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Τρίτη, 14-11-2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του Hotspot Νεάπολης και του Πρωτοδικείου Βόλου. Συγκεκριμένα, η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βασιλική Μαυρομύτη επισκέφθηκαν το Γραφείο Ειδικών Διαδικασιών και συνάντησαν τους δικαστικούς υπαλλήλους κο Ιωάννη Αναστασίου και κα Αργυρώ Τσαλούχου,

Την Παρασκευή 15/03/2024 υλοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου στο πλαίσιο της ενίσχυσης της μέχρι τώρα συνεργασίας των δύο φορέων. Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου και τα μέλη της ομάδας παρέμβασης στο δρόμο για αστέγους κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και κα Χαρίκλεια Βασιλειά, Νοσηλεύτρια, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κα Χριστίνα Φασούλα για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ομάδας παρέμβασης. 

 

Την Πέμπτη 22/02/2024 τα στελέχη του Ξενώνα Αστέγων Βόλου συμμετείχαν σε συνάντηση δικτύωσης κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, με απώτερο σκοπό την καλύτερη δυνατή συνεργασία αυτών. Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από την Κοινωνική Λειτουργό της δομής κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου και τη Διοικητική/Οικονομική Υπεύθυνη κα Βαρβάρα Ιτούδη, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) παράρτημα Θεσσαλίας

Την Παρασκευή 19/01/2024 υλοποιήθηκε ενημερωτική δράση στο  χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου σε συνεργασία με την ιδιώτη ενδοκρινολόγο κα Μαρία Κυριάκου. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν ο σακχαρώδης διαβήτης και η επιλογή αυτής της δράσης προέκυψε από την αναγκαιότητα για πληροφόρηση  των φιλοξενούμενων που διαμένουν στο ξενώνα για το συγκεκριμένο θέμα.  

Στις 14/12/2023 και ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης και συνεργασίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με την Κοινωνική Υπηρεσία του Γηροκομείου Βόλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γηροκομείου με παρούσες τη Βησσαρία Θεοδωροπούλου κοινωνική λειτουργό και τη Χαρίκλεια Βασιλειά νοσηλεύτρια του Ξενώνα και από την πλευρά του Γηροκομείου οι κοινωνικοί λειτουργοί Παναγιώτα Κωστάκη και Δήμητρα Καραγεωργίου.

Στις 07/12/2023 και ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση σε συνεργασία με το διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ Σαράκη Βασίλειο με θέμα την πρόληψη των καρδιολογικών νοσημάτων. Η χρονιά κλείνει με μια ενδιαφέρουσα δράση και μια σημαντική συνεργασία, με την επίσκεψη του κου Σαράκη στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για ένα θέμα που τους αφορά. 

Στις 16/11/2023 και ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση σε συνεργασία με τις μαίες από τα Ιατρεία της Ν. Ιωνίας Βόλου του Κέντρου Υγείας Βόλου. Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η αναγκαιότητα να πραγματοποιείται με συνέπεια ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος. Η δράση έλαβε χώρα στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και απευθυνόταν στην ομάδα γυναικών που φιλοξενούνται στη δομή και βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Στόχος ήταν η πρόληψη, η συνεχής φροντίδα του εαυτού τους

Στο πλαίσιο συνεργασίας με τους φορείς της πόλης, τη Δευτέρα 13/11/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με στελέχη του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου. Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε μια πρόσφατη επικοινωνία για παραπομπή και η αλλαγή στελεχών,  με αποτέλεσμα να προβάλει επιτακτική η πραγματοποίηση της με στόχο την επικαιροποίηση της συνεργασίας.

Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Η δομή δραστηριοποιείται και παρέχει υπηρεσίες σε άτομα με προβλήματα στέγης τα τελευταία χρόνια καλύπτοντας τόσο την πόλη του Βόλου όσο και τα περίχωρα. 

Εκδρομή στον Άναυρο πραγματοποίησε το ΚΔΑΠμεΑ Βόλου. Οι ωφελούμενοι επισκέφτηκαν το μικρό εκκλησάκι χτισμένο μέσα σε βράχο, την Αγία Τρύπα, στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ιστιοπλοϊκού ομίλου και παρακολούθησαν μέρος της προπόνησης με εκπαιδευτικά ιστιοπλοϊκά σκάφη. Eπίσης συγκέντρωσαν θαλασσόξυλα για να δημιουργήσουν κατασκευές και απόλαυσαν το αναψυκτικό τους δίπλα στο κύμα.

Την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια» στην Ανακασιά, επισκέφτηκε το ΚΔΑΠμεΑ Βόλου. Οι ωφελούμενοι της δομής ξεναγήθηκαν στο αγρόκτημα, είδαν τις καλλιέργειες αρωματικών φυτών, βοτάνων και λουλουδιών και φύτεψαν λουλούδια στις γλάστρες που είχαν κατασκευάσει στο τμήμα κεραμικής.

Την έκθεση με τίτλο «’Ενα οικοσύστημα από…. Σκουπίδια» στο θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επισκέφτηκε το ΚΔΑΠμεΑ Βόλου.

Οι ωφελούμενοι της δομής ξεναγήθηκαν στην έκθεση, εντυπωσιάστηκαν από την κατασκευή των εκθεμάτων (όλα από «άχρηστα» υλικά), παρακολούθησαν βίντεο με θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος και μαζί με μαθητές ενός γυμνασίου, συμμετείχαν σε συζήτηση με το ερώτημα – προβληματισμό «Είναι ο άνθρωπος ισότιμο μέρος του περιβάλλοντος, είναι ανώτερος ή κυρίαρχος,

Την καλοκαιρινή του γιορτή παρουσίασε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Ν. Ιωνίας Βόλου, την Τρίτη 23 Μαΐου. Ενα αφιέρωμα στον παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο με τραγούδια και μουσικοκινητικά δρώμενα από τους ωφελούμενους του κέντρου, με τη συνδρομή της χορωδίας του 10ου Γυμνασίου Βόλου και υπεύθυνη καθηγήτρια-μαέστρο την κα Αποστολοπούλου Αικατερίνη.

Το εργαστήρι Κεραμικής του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου συμμετέχει με δημιουργίες του στην διαδικτυακή έκθεση της amaka με θέμα «Μάσκες». Η Τέχνη και η συμμετοχή στον Πολιτισμό είναι πανανθρώπινο δικαίωμα και κάθε άνθρωπος είναι εγγενώς δημιουργικός. Το πρόγραμμα Art Uncut και οι Μουσειοσκευές, προσκάλεσαν άτομα από όλη την Ελλάδα να δημιουργήσουν έργα με θέμα «Μάσκες».

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών τους δράσεων, οι ωφελούμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ Νεάπολης και συμμετείχαν στα εικαστικά εργαστήρια του προγράμματος «Μουσειοσκευές». Οι «Μουσειοσκευές» είναι πρόγραμμα Art Therapy το οποίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Στο  πλαίσιο του project ‘’Outsider Art’’ και σε συνέχεια των δυο προηγουμένων εκθέσεων (Μη Αναμενόμενη Τέχνη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ), (Πόλεις στην Πόλη σε συνεργασία με το Μουσείο της Πόλης) το ΚΔΑΠμεΑ Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ, διοργανώνει σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, έκθεση με τίτλο “ΑΝΑΓΡΑΦΗ” μια συνομιλία των ατόμων με αναπηρία του ΚΔΑΠΜμεΑ Βόλου, με τα εκθέματα του Μουσείου (ειδώλια). 

Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη παράσταση απόλαυσαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στον πολυχώρο της ομάδας «Θεατρίνη».

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2024 , η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027, με τις κοινωνικούς λειτουργούς , κα Ηλιοπούλου Ευαγγελία και κα Ραφτοπούλου Ελένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας που υπάγεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου.

 Τη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου του 2024,το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΑμεΑ , του Δήμου Βόλου, ύστερα από αίτημα των ωφελουμένων  πραγματοποίησε έξοδο για καφέ  σε γνωστή καφετέρια στην Νέα Ιωνία.

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου , η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ το οποίο είναι  συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027 με την κοινωνική λειτουργό της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με σκοπό την ενημέρωση της λειτουργίας των δυο δομών και τις διαδικασίες ένταξης των ωφελουμένων στις εν λόγω δομές.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8/2/2024 η ενημερωτική εκδήλωση του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, το οποίο αποτελεί δομή του Δήμου Βόλου και είναι  συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027, σε συνεργασία με την Τοπική Ομάδα Υγείας Νέας Ιωνίας Βόλου (ΤΟΜΥ).

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 25/1/2024 , η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ με την υπεύθυνη του ΚΗΦΗ Βόλου, οι οποίες αποτελούν δομές του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.

Στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας το προσωπικό και οι ωφελούμενοι της δομής ΚΔΗΦ-ΑμεΑ Βόλου την Πέμπτη 28/12/2023 , βρέθηκαν σε γνωστό καφέ της παραλίας του Βόλου και απόλαυσαν τον καφέ τους. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η τελευταία έξοδος για το 2023 και οι ωφελούμενοι έκαναν έναν απολογισμό μιας ιδιαίτερης  χρονιάς που φεύγει και αντάλλαξαν ευχές για μια καλύτερη χρονιά που έρχεται με υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΑμεΑ το οποίο αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Δήμου Βόλου το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027

Στα πλαίσια της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 20/12/2023 , η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ το οποίο αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Δήμου Βόλου το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027, με την Κοινωνική Λειτουργό της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ιωλκού.

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, τη Δευτέρα 01/04/2024 πραγματοποιήθηκε, η δικτύωση της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Βόλου με στελέχη του Κέντρου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center) και αναλυτικότερα με την κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια), την κα Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός) και τον κ. Γεώργιο-Σταύρο Χριστοδούλου (Ψυχολόγος).

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 11/03/2024 , η δικτύωση της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Βόλου με την Κοινωνική Λειτουργό του Ξενώνα Αστέγων Βόλου κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου και με τη Νοσηλεύτρια κα Χαρίκλεια Βασιλειά.

Την Πέμπτη 27/12/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της νοσλεύτριας-υπεύθυνης του ΚΗΦΗ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και της κοινωνικής λειτουργού-υπεύθυνης κα Τζερεμέ Έφη του Βοήθεια Στο Σπίτι Αγ. Αναργύρων του Δήμου Βόλου. 

Διανύοντας το μήνα Δεκέμβριο αποφασίσαμε με όλους τους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου να κατασκευάσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά προκειμένου να μπούμε στο πνεύμα των εορτών και των Χριστουγέννων.

Μετά την καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην περιοχή μας και στη δομή μας τη Δευτέρα 27/11/2023 το ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησε αγιασμό από τον Πάτερ Γεώργιο, ο οποίος λειτουργεί στην ενορία του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Βόλου. Οι ωφελούμενοι και το προσωπικό της δομής παρευρέθηκαν στον αγιασμό, ο οποίος τελέστηκε με κλίμα συγκίνησης και ευλάβειας.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου,  πραγματοποίησε συνάντηση με την κ Σουσουρή Μαγδαληνή, υπεύθυνη της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου AlzheimerΗ συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Δικαίακο Μιχαήλ, υπεύθυνο της δομής του Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Βόλου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Η φροντίδα των ατόμων που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία είναι συχνά πολύ απαιτητική για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους , ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι οι γονείς τους. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι πολυάριθμες υποχρεώσεις  και ο συνεχώς αυξανόμενος

Συνάντηση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21 Μαρτίου στο χώρο του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η κα Ρηγώνη Μαρία από το ΚΗΦΗ Αγριάς και προσωπικό του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίαςκαι συγκεκριμένα η κα Μαυροϊορδανίδου Ουρανία και η κα Ζησοπούλου Γεωργία.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΚΗΦΗ Αγριάς είναι και η ψυχαγωγία. Με καλή διάθεση οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ και του ΚΑΠΗ γιόρτασαν μαζί την Τσικνοπέμπτη στο χώρο του ΚΑΠΗ. Τηρήθηκε το έθιμο με ποικιλία νόστιμων εδεσμάτων, χορό και τραγούδι. Στην γιορτή παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης - Ισότητας και Διαχείρησης Κοινωνικών Κέντρων κα Παρασκευή Στάθη-Αναγνώστου, η επιστημονικά υπεύθυνη του Hot Spot Nεάπολης κα Σόνια Παπαπαρίση και προσωπικό της ΤΟΜΥ Αγριάς. Τον εορτασμό πλαισίωσαν τραγουδιστές για να διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι.

  Η δικτύωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου στο χώρο του Job Center. Στη συζήτηση παρευρέθηκαν η κα Ρηγώνη Μαρία νοσηλεύτρια-υπεύθυνη του ΚΗΦΗ Αγριάς και στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” και συγκεκριμένα η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια), η κα Βασια Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός), η κα Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός), η κα  Ιωάννα Μπεφάνη (Οικονομολόγος), ο κ. Γεώργιος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος) και η κα Ελένη Βαραλή (Διοικητικός).

Το ΚΗΦΗ Αγριάς του Δήμου Βόλου είναι δομή που αποτελεί χώρο ημερήσιας φιλοξενίας  για ανθρώπους τρίτης ηλικίας, όπου τους παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας νοσηλευτικής φροντίδας, φυσικοθεραπείας και λειτουργούν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης. Στόχος της δομής είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, τόσο των ίδιων των μελών, όσο και των φροντιστών τους.

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, η κα Ρηγώνη Μαρία-νοσηλεύτρια του ΚΗΦΗ Αγριάς συναντήθηκε με το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου, και συγκεκριμένα τον κ. ΦεργαδάκηΝικόλαο-κοινωνικό λειτουργό και την κα Κασάμπαλη Ηλιάνα-φαρμακοποιό. Οι δύο δομές αποτελούν δομές του Δήμου Βόλου. Στη διάρκεια της συζήτησης,  υπήρξε αμφίδρομη αναλυτική πληροφόρηση για τις υπηρεσίες που παρέχονται καθημερινά.  Στόχος της συνάντησης, είναι η ανταλλαγή των πληροφοριών με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, που χρειάζονται βοήθεια, και τη συνεργασία των δομών.

Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου στo πλαίσιo του ομαδικού προγράμματος φυσικοθεραπείας πραγματοποιήθηκε στο ΚΗΦΗ Αγριάς πρόγραμμα άσκησης μέσω διαδραστικών παιχνιδιών κίνησης υπό την οργάνωση και την επίβλεψη του φυσικοθεραπευτή της δομής.

To exergaming (ηλεκτρονικά παιχνίδια με άσκηση) παρουσιάστηκε τις δεκαετίες του 2000 και 2010, όπου ήταν αρκετά δημοφιλής, σταδιακά όμως χάθηκε το ενδιαφέρον του κοινού, με αυτό να αναβιώνει την περίοδο της καραντίνας λόγο Covid.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, η κα Ρηγώνη  Μαρία του ΚΗΦΗ Αγριάς πραγματοποίησε συνάντηση με την κα Νικογιάννη Σεμίνα του ΚΔΗΦ-ΑμεΑ. Οι δύο δομές είναι δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Κατά τη συζήτηση,  υπήρξε αναλυτική πληροφόρηση για τις δραστηριότητες που γίνονται καθημερινά. Κύριος στόχος είναι η μετάδοση των πληροφοριών σε όσους το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών που χρειάζονται βοήθεια

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, η κα Ρηγώνη  Μαρία του ΚΗΦΗ Αγριάς συναντήθηκε με την κα Κωνσταντίνου Χαρίκλεια, την κα Μαυρίδου Δομνίκη και τον κ. Πετσιώτη  Σπυρίδωνα του ΚΔΑΠ Αρτέμιδας. Οι παραπάνω δομές είναι δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όσοι συμμετείχαν  πληροφορήθηκαν αναλυτικά για τις δραστηριότητες που γίνονται στις παραπάνω δομές, προκειμένου να μεταδοθούν οι πληροφορίες σε όσους το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να γίνουν παραπομπές δημοτώνπου χρειάζονται βοήθεια.

Την Τρίτη 02/04/2024, σε συνέχεια της συνάντησης που προηγήθηκε τον Φεβρουάριο  μεταξύ της Υπεύθυνης του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Νέας Αγχιάλου κ. Μαρίας Ζαβού με τους εκπαιδευτικούς του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αλμυρού, η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού Μαρία Τσούγκρα, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος «Παππού- Γιαγιά, θέλουμε μια αγκαλιά» Καλλιόπη Καραλή, Βησσαρίων Μπακάλης, Φίλιππος Στεργιανός κι η ομάδα μαθητών/τριων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο  πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου με σκοπό να δημιουργηθεί μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους κι ένα πλαίσιο διαγενεακής συνεργασίας. 

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 , πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου  του Δήμου Βόλου και της κοινωνικής λειτουργού-υπεύθυνης κα Τζερεμέ Έφη του Βοήθεια Στο Σπίτι Αγ. Αναργύρων του Δήμου Βόλου.  

Σκοπός ήταν η αλληλοενημέρωση των προσφερόμενων παροχών των δύο δομών κοινωνικού χαρακτήρα, ώστε μελλοντικά να γίνουν παραπομπές δημοτών που χρειάζονται βοήθεια και να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

Παραδοσιακά γιόρτασαν τα μέλη και το προσωπικό του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου την Τσικνοπέμπτη τηρώντας το έθιμο της κρεατοφαγίας. Όλοι με πολύ καλή διάθεση και  κέφι έφαγαν τραγούδησαν και χόρεψαν. Στην γιορτή παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης – Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων κα Παρασκευή Στάθη-Αναγνώστου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Μποντού Τοκαλή Γεωργία,ο Αντιδήμαρχος  Περιφερειακών Ενοτήτων κ. Στρούγκης  Γιάννης, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας κα Μαρία Ζορμπά, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κα Βασιλική Πυργάνη -Παρασκευοπούλου και  δημοτικοί  σύμβουλοι.

 Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ομιλίαστην δομή του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου από προσωπικό της 5ης ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου με θέμα τις "Ιώσεις και την διατροφή". Οι άξονες της ομιλίας κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την σωστή και ισορροπημένη διατροφή την περίοδο των ιώσεων, παρέχοντας στους ωφελούμενους έναν ολοκληρωμένο και ενημερωτικό οδηγό για τη φροντίδα και διατήρηση της υγείας τους. 

Την Τετάρτη 24/1/2024 με πρωτοβουλία της Νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη ΤΟΜΥ Ιωλκού προκειμένου να συναντηθεί με προσωπικό της Τοπικής Ομάδας Υγείας.
Ο σκοπός της συνάντησης διενεργήθηκε στο πλαίσιο της δικτύωσης των δύο φορέων και σε κλίμα καλής συνεργασίας. Η νοσηλεύτρια της δομής περιέγραψε τις προσφερθείσες υπηρεσίες

Την  Τρίτη 12 Δεκεμβρίου  2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ  της υπεύθυνης Νοσηλεύτριας κ. Ζαβού Μαρία του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου και  της  υπεύθυνης  κοινωνικού λειτουργού κ. Τάσιου Αποστολία  του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και της κοινωνικής λειτουργού-υπεύθυνης του Βοήθεια Στο Σπίτι Νέας Αγχιάλου κ. Ναρλή Θάλεια του Δήμου Βόλου. 

Ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα σακχαρώδη διαβήτη πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2023 στο ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου ( Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) δομή της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. 

Την Τρίτη 02/04/2024, σε συνέχεια της συνάντησης που προηγήθηκε τον Φεβρουάριο  μεταξύ της Υπεύθυνης του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Νέας Αγχιάλου κ. Μαρίας Ζαβού με τους εκπαιδευτικούς του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αλμυρού, η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού Μαρία Τσούγκρα, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος «Παππού- Γιαγιά, θέλουμε μια αγκαλιά» Καλλιόπη Καραλή, Βησσαρίων Μπακάλης, Φίλιππος Στεργιανός κι η ομάδα μαθητών/τριων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο  πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου με σκοπό να δημιουργηθεί μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους κι ένα πλαίσιο διαγενεακής συνεργασίας. 

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, τη Δευτέρα 01/04/2024 πραγματοποιήθηκε, η δικτύωση της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Βόλου με στελέχη του Κέντρου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center) και αναλυτικότερα με την κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια), την κα Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός) και τον κ. Γεώργιο-Σταύρο Χριστοδούλου (Ψυχολόγος).

Συνάντηση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21 Μαρτίου στο χώρο του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η κα Ρηγώνη Μαρία από το ΚΗΦΗ Αγριάς και προσωπικό του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίαςκαι συγκεκριμένα η κα Μαυροϊορδανίδου Ουρανία και η κα Ζησοπούλου Γεωργία.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 , πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου  του Δήμου Βόλου και της κοινωνικής λειτουργού-υπεύθυνης κα Τζερεμέ Έφη του Βοήθεια Στο Σπίτι Αγ. Αναργύρων του Δήμου Βόλου.  

Σκοπός ήταν η αλληλοενημέρωση των προσφερόμενων παροχών των δύο δομών κοινωνικού χαρακτήρα, ώστε μελλοντικά να γίνουν παραπομπές δημοτών που χρειάζονται βοήθεια και να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 11/03/2024 , η δικτύωση της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Βόλου με την Κοινωνική Λειτουργό του Ξενώνα Αστέγων Βόλου κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου και με τη Νοσηλεύτρια κα Χαρίκλεια Βασιλειά.

Παραδοσιακά γιόρτασαν τα μέλη και το προσωπικό του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου την Τσικνοπέμπτη τηρώντας το έθιμο της κρεατοφαγίας. Όλοι με πολύ καλή διάθεση και  κέφι έφαγαν τραγούδησαν και χόρεψαν. Στην γιορτή παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης – Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων κα Παρασκευή Στάθη-Αναγνώστου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Μποντού Τοκαλή Γεωργία,ο Αντιδήμαρχος  Περιφερειακών Ενοτήτων κ. Στρούγκης  Γιάννης, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας κα Μαρία Ζορμπά, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κα Βασιλική Πυργάνη -Παρασκευοπούλου και  δημοτικοί  σύμβουλοι.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΚΗΦΗ Αγριάς είναι και η ψυχαγωγία. Με καλή διάθεση οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ και του ΚΑΠΗ γιόρτασαν μαζί την Τσικνοπέμπτη στο χώρο του ΚΑΠΗ. Τηρήθηκε το έθιμο με ποικιλία νόστιμων εδεσμάτων, χορό και τραγούδι. Στην γιορτή παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης - Ισότητας και Διαχείρησης Κοινωνικών Κέντρων κα Παρασκευή Στάθη-Αναγνώστου, η επιστημονικά υπεύθυνη του Hot Spot Nεάπολης κα Σόνια Παπαπαρίση και προσωπικό της ΤΟΜΥ Αγριάς. Τον εορτασμό πλαισίωσαν τραγουδιστές για να διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι.

  Η δικτύωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου στο χώρο του Job Center. Στη συζήτηση παρευρέθηκαν η κα Ρηγώνη Μαρία νοσηλεύτρια-υπεύθυνη του ΚΗΦΗ Αγριάς και στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” και συγκεκριμένα η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια), η κα Βασια Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός), η κα Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός), η κα  Ιωάννα Μπεφάνη (Οικονομολόγος), ο κ. Γεώργιος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος) και η κα Ελένη Βαραλή (Διοικητικός).

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για να εγγραφείτε και να ενταχθείτε στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών Ατόμων με Αναπηρία.

Θα χρειαστείτε:

Τον Οδικό Χάρτη Υλοποιώντας τη Σύμβαση των ΗΕ για τα  Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας απέστειλαν κ. Κ. Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η ΕΣΑμεΑ και το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ, επιθυμώντας να συνδράμουν την Πολιτεία στην ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στη χώρα και σε περιφερειακό επίπεδο.

Η Εθνική Πύλη Αναπηρίας αποτελεί τον κεντρικό κόμβο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των ατόμων με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της Πύλης, μπορείτε να: