Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου από κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Σωματείου: "Κάριτας Ελλάς" και ακολούθησε δικτυακή συνάντηση μεταξύ των στελεχών των δύο Φορέων.

Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συναντήσεων της Κάριτας Ελλάς με Φορείς που πλαισιώνουν το πεδίο της Κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, σε μία προσπάθεια μιας πρώτης εκτίμησης και αξιολόγησης των  ψυχοκοινωνικών αλλά και οικονομικών επιπτώσεων ως επακόλουθο των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στο νομό Μαγνησίας. 
 
Η Κάριτας Ελλάς, σκέλος του ευρύτερου δικτύου της Caritas Europa και Caritas Internationalis, αποτελεί Φιλανθρωπικό Σωματείο με σκοπό τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου, καθώς και της ανάπτυξης πνεύματος αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία. Συντονίζει την επιχειρησιακή δράση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, υλοποιεί κοινωνικό έργο και συνηγορεί για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο. Συγχρόνως, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 165 χώρες ανά την υφήλιο. 
 
Με επίκεντρο την Ελλάδα, οι κύριοι τομείς που παρεμβαίνει αφορούν: 
α) στέγαση
β) κοινωνική ενσωμάτωση
γ) οικονομική ένταξη
δ) υποδομές και άλλες παρεμβάσεις.
 
Σε ακολουθία της αμφίδρομης ενημέρωσης ακολούθησε διερεύνηση συνεργασίας καθώς και οι δύο Φορείς μοιράζονται κοινές αξίες και λειτουργούν με προτεραιότητα την υποστήριξη της ένταξης και επανένταξης των πλέον ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και υλοποιούν δράσεις ενίσχυσης απασχολησιμότητας. 
 
Η δικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα επικοινωνίας και στάθηκε αφορμή για διερεύνηση δυνατότητας ανταλλαγής καλών πρακτικών καθώς οι δύο Φορείς προωθούν ομοειδείς υπηρεσίες στο πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της υποστήριξης στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων. 
 
Το Job Center εκπροσώπησαν οι: Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια), Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός), Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός), Μπεφάνη Ιωάννα (Οικονομολόγος) και την Κάριτας Ελλας οι Υπεύθυνοι Διαχείρισης Έργων: 
Αναστασία Σπηλιοπούλου και Σταμάτης Βλάχος.
 
Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:
 
Για περισσότερες πληροφορίες για Κάριτας Ελλάς, ανατρέξτε:
 
 
 Ημερομηνία:  14/09/2023 
 Τόπος Διεξαγωγής:  Job Center (Λαχανά 5 και Λήμνου, Παλαιό Λιμεναρχείο
 Συμμετέχοντες:  
 JOB CENTER
  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια)
  • Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός)
  • Ευθαλία Γεωργίου  (Κοινωνική Λειτουργός)
  • Γεώργιος Χριστοδούλου  (Ψυχολόγος)
  • Ιωάννα Μπεφάνη (Οικονομολόγος)
Κάριτας Ελλάς
  •  Σταμάτης Βλάχος, (Program Manager) 
  • Αναστασία  Σπηλιοπούλου (Program Manager)

 

 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας