Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

⬅︎ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ TΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

CommunityCentresLogo CMYK          TABELA KENTRO ROMA  Αλιβέρι      TABELA KENTRO ROMA Αγία Παρασκευή

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου (Συνεχιζόμενη Δράση )

Βασικα

Banner Aliveri Website copy

 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ 
Logo ESPA 2014 20 PEP Thessalias  LOGO Volos City NEW

 

 

 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ 6003249:  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου (συνεχιζόμενες δομές)
 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ:   

255.717,08€

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ:  Απόφαση εκτέλεσης με ίδια μέσα
ΧΡΟΝΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΕΣΠΑ 2021-2025: Έναρξη υποέργου: 31/10/2023   Λήξη υποέργου: 31/12/2025
   ΕΣΠΑ 2014-2020: Έναρξη υποέργου: 31/3/2017   Λήξη υποέργου: 30/10/2023
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: Νίκος Αντωνάκης, Κοινωνιολόγος/Κοινων. Λειτουργός, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
ΥΠΕΥΘ. ΟΙΚΟΝ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ. Ιωάννα Παπαστάμου, Διοικητικός, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου, υποδέχεται καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο. 

stardivider

 

 

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την γυμνάστρια-εμψυχώτρια και τη νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου  στο 8ο νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Βόλου είχε ως θέμα την φιλία που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την διαφορετικότητα.

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τη Πνευμονολογική κλινική του Π.Ν. Λάρισας πραγματοποίησε τη Πέμπτη 28/3/2024 ανοιχτό ομαδικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά του σχολείου στο προαύλιο χώρο του.

Η δράση ήταν αφιερωμένη στο κάπνισμα και στις συνέπειές του και στόχος ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν για τη συνήθεια αυτή αλλά και μέσα από το παιχνίδι να βιώσουν τις συνέπειες της.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου συναντήθηκαν με στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης  «Job Center» του Δ. Βόλου με στόχο το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών/μαθητριών της Γ’  γυμνασίου.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας συνεργάζεται αρκετά χρόνια με το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου στο πλαίσιο υποστήριξης της φοίτησης των μαθητών Ρομά του οικισμού που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τη Τρίτη 5 Μαρτίου και τη Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο του έργου "Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα" σε συνεργασία με τη δομή μας πραγματοποίησε Τεστ Παπανικολάου σε 57 γυναίκες του οικισμού.

Οι γυναίκες από 18 έως 67 ετών ενημερώθηκαν από το κέντρο μας πόρτα πόρτα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ    Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα της μητρικής γλώσσας στις 21/2/2024 το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου συνεργάστηκε με το 10ο δημοτικό Νέας Ιωνίας και δούλεψαν με τα παιδιά της Α δημοτικού την αναγνώριση της αξίας και την ανάγκη διατήρησης της μητρικής γλώσσας.

Τη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 γυναίκες από τον οικισμό του Αλιβερίου παρουσίασαν στους μαθητές της Α δημοτικού του 10ου δημοτικού Νέας Ιωνίας τις διατροφικές συνήθειες των Ρομά όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Από την εποχή που οι άνθρωποι μετακινούνταν σε όλη τη χώρα και στήνανε τις σκηνές τους μέχρι και σήμερα, οι γυναίκες μίλησαν στα παιδιά για το τρόπο που μαγειρεύανε, για τα σκεύη και τα υλικά που χρησιμοποιούσαν, για τις συνθήκες διαβίωσής τους και πώς αυτές επηρέαζαν το είδος των τροφίμων, την αποθήκευση και την αξιοποίησή τους.

Τη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η διαμεσολαβήτρια, η ψυχολόγος και η γυμνάστρια-εμψυχώτρια του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του 8ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας οργάνωσαν εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών με τους γονείς και τους μαθητές του νηπιαγωγείου.

Γονείς Ρομά και μη Ρομά με τα παιδιά τους πήραν κλωστές, υφάσματα και στολίδια και έραψαν

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 η νοσηλεύτρια και η ψυχολόγος του κέντρου δούλεψαν με τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας τη θεματική της ατομικής και στοματικής υγιεινής μέσα από το παραμύθι και το κολάζ. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Παράλληλα με τις ομάδες των γυναικών πραγματοποιήθηκε οδοντιατρικήεξέταση στα παιδιά του οικισμού στη 1 & 2 Δεκεμβρίου 2023. Οδοντίατροι από την Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ εξέτασαν 49 παιδιά σχολικής ηλικίας στα οποία δόθηκαν οδηγίες, κατευθύνσεις αλλά και παραπομπές όπου χρειάστηκε.

Περισσότερα Άρθρα …