Κέντρο Κοινότητας Βόλου & Παραρτήματα Ρομά


Αρ. ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 5002811

                   CommunityCentresLogo CMYK TABELA KENTRO ROMA TABELA KENTRO ROMA
Περιφέρεια Θεσσαλίας -ΕΥΔΕΠ    Κέντρο Κοινότητας  Αλιβέρι Αγ. Παρασκευή

Περιγραφη

Το «Κέντρο Κοινότητας», και τα δύο Παραρτήματα Ρομά (Αλιβερίου και Αγίας Παρασκευής) λειτουργούν ως δομές ανεξάρτητες αλλά συμπληρωματικές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και εποπτεύονται από αυτή.


Τηλέφωνο Γραμματείας: 24213-53158

(Αν δεν είναι εύκολο να συνδεθείτε, παρακαλούμε καλέστε και τα 24213-53157, 24213-53159, 24213-5316024213-53161)


 

Οι δράσεις για τους Ρομά στην περιοχή μας από τις κοινωφελείς επιχειρήσεις του Δήμου Βόλου, έχουν μακρόχρονη παρουσία (ΔΟΚΠΥ 1998, ΔΟΥΚ 2005) και συνεχίζονται και σήμερα κυρίως μέσα από τα 2 Παραρτήματα Ρομά της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ: στο Αλιβέρι της Ν. Ιωνίας και στην Αγ. Παρασκευή του Βόλου. Από την 31η Μάρτη 2017, τα Παραρτήματα Ρομά εντάσσονται στην Πράξη "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου & Παραρτήματα Ρομά" που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΠΕΠ Θεσσαλίας).

Την υλοποίηση της Πράξης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 έχει αναλάβει κατ' εντολή του Δήμου Βόλου η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Βόλου Κ.Ε.Κ.Π.Α. - Δ.Ι.Ε.Κ.. Σκοπός του «Κέντρου Κοινότητας» είναι η περαιτέρω υποστήριξη του Δήμου Βόλου στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στον Δήμο του Βόλου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών Ενοτήτων αυτού.

Η εν λόγω πράξη έχει τρία (3) Υποέργα: 

Υποέργο Ι Κέντρο Κοινότητας Βόλου

Υποέργο ΙΙ Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου

Υποέργο ΙΙΙ Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής.

 

Η Πράξη διασφαλίζει συνολικά 10 θέσεις εργασίας συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που απασχολήθηκαν στα Παραρτήματα Ρομά την προηγούμενη επιχειρησιακή περίοδο, ενώ δημιουργεί 4 νέες θέσεις εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ

 

Κέντρο Κοινότητας  στo Κέντρο του Βόλου Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Ρομά Αγ. Παρασκευής

 Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου, 

υποδέχεται καθημερινά τους πολίτες που ζουν σε ακραία φτώχεια 8 ώρες καθε μέρα τις πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με τη Διεύθυνση Κοινωνικής προστασίας του Δήμου Βόλου  στην οδό 2ας Νοεμβρίου 129 σε διακριτούς χώρους και με κοινό συντονισμό.

 Το Παράρτημα Ι Ρομά Αλιβερίου,

υποδέχεται καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.

 


Το Παράρτημα Ρομά στο Αλιβέρι συνεχίζει τη δράση του εντασσόμενο την 31η Μάρτη 2017 στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

 Το Παράρτημα ΙΙ Ρομά Αγίας Παρασκευής,

υποδέχεται καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Ρομά Αγίας Παρασκευής του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.

 


Το Παράρτημα Ρομά στην Αγία Παρασκευή συνεχίζει τη δράση του εντασσόμενο την 31η Μάρτη 2017 στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι  ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙΙ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 

 

Ioulia ID 150X150
 
ID Grougia 2
 

 

Σταυρούλα Καρτσιδήμα Ιουλία Τριανταφύλλου Μαρία Γκρούγια

Τηλ.  24213-53160

Τηλ. 24210-85841 Τηλ. 24210-54870
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
     

Δείτε αναλυτικά στοιχεία για το συγχρηματοδοτούμενο έργο από την ιστοσελίδα anaptyixi.gov.gr 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας