Sidebar

Άρθρα Κέντρου Ρομά Αλιβερίου

⬅︎ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ TΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

CommunityCentresLogo CMYK          TABELA KENTRO ROMA  Αλιβέρι      KHFH Agxialou Αγία Παρασκευή

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ Κέντρο Ρομά Αλιβερίου Νέας Ιωνίας

 Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου, υποδέχεται καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο. 

stardivider

Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου και η ομάδα των Ρομαλέων μαζί με άλλους νέους του οικισμού, είχαν χθες τη χαρά και τη τιμή να υποδεχτούν στον οικισμό την γενετίστρια κα Ελευθερία Ζεγγίνη. Η κα Ζεγγίνη είναι απο το Βόλο και είναι επικεφαλής καθηγήτρια του κέντρου Helmholtz στο Μόναχο (πριν ήταν στο βρετανικό Ινστιτούτο Wellcome Sanger στο Κέιμπριτζ). Η ομάδα της ανακάλυψε 52 νέα γονίδια και βιολογικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με την οστεοαρθρίτιδα, μια ανακάλυψη που ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων στο μέλλον.

Περισσότερα...

Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποίησε πεζοπορία με ομάδα μαθητών του γυμνασίου, τους Ρομαλέους. Τα παιδιά με δύο συνοδούς από το κέντρο διέσχισαν το μονοπάτι που ενώνει τα Καλά Νερά με τις Μηλιές.

Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποίησε πεζοπορία με ομάδα μαθητών του γυμνασίου, τους Ρομαλέους. Τα παιδιά με δύο συνοδούς από το κέντρο διέσχισαν το μονοπάτι που ενώνει τα Καλά Νερά με τις Μηλιές.

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Παραρτήματος ΡΟΜΑ Αγίας Παρασκευής του Κέντρου Κοινότητας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου, με τον Σταθμό Προστασίας Μητέρας Παιδιού και Εφήβου (Σ.Π.Μ.Π.Ε.) του Κέντρου Υγείας Βόλου, κλιμάκιο του οποίου αποτελούν οι επισκέπτριες υγείας κα Δήμου Σωτηρία, κα Πέτρου Βασιλική και ο παιδιάτρος κος Μωράκης Μάριος-Βασίλειος πραγματοποιήθηκαν κατόπιν οδηγίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, φυματινοαντιδράσεις mantoux και εμβολιασμοί φυματίωσης BCG σε παιδιά Ρομά του οικισμού της Αγίας Παρασκευής.

Περισσότερα...

Εργαστήρια κατασκευής "Κισί"

 Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου συμμετείχε στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλου στις 3,4,5,και 6 Απριλίου 2019.

Περισσότερα...

Δράσεις προαγωγής υγείας 13 Μαρτίου 2019 - 20 & 22 Μαρτίου 2019

Τη Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στελέχη του Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου Βόλου πραγματοποίησαν συνάντηση με την ομάδα των Ρομαλέων στο Αλιβέρι. Στα παιδιά έγινε παρουσίαση του γεννητικού συστήματος ανδρών και γυναικών και των απαιτούμενων μέτρων ατομικής υγιεινής. Επίσης, έγινε αναφορά και στο θέμα των πρόωρων γάμων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Τι συμβαίνει όταν ένας κόκορας καθώς σκαλίζει το χώμα της αυλής ανακαλύπτει μια λίρα; Την απάντηση θα δώσουν τα παιδιά της ομάδας δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου που παρουσιάζουν την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο κόκορας και η λίρα», βασισμένη στην ιστορία ενός παραμυθιού των Ρομά.
Η παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «12 παραμύθια των Ρομά»,  

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας