09
Παρ, Ιουν

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αγ. Παρασκευης
Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Τετάρτη 13/07/2022 τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά της Αγίας Παρασκευής του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου πραγματοποίησαν συνάντηση με τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου. Στόχο της συνάντησης αποτέλεσε η διασύνδεση των υπηρεσιών σε περιπτώσεις που χρήζουν παραπομπής καθώς και η μελλοντική συνεργασία για τη  πραγματοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινότητας.

Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσε ο τρόπος λειτουργίας του Ξενώνα, ο οποίος στελεχώνεται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγο. Ο Ξενώνας προσφέρει στέγη, προστασία, ασφάλεια, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και εργασιακή συμβουλευτική σε γυναίκες και παιδιά θύματα έμφυλης βίας. Δεκτές γίνονται γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους ανεξαρτήτου εθνικότητας, ηλικίας και νομικής υπόστασης, καθώς και θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking). Η φιλοξενία μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες. Λειτουργεί όλο το 24ωρο και οι γυναίκες μπορούν να απευθυνθούν:

  • Στην τηλεφωνική γραμμή sos 15900,
  • Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας για τη Βία Κατά των Γυναικών στο τηλέφωνο 2410 535840


Το παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης ΕΣΠΑ «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου». Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας