09
Παρ, Ιουν

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβεριου
Εργαλεια
Τυπογραφια

Τη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου επισκέφτηκαν τη μονάδα αντιμετώπισης νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου και συναντήθηκαν με τη Κοινωνική Λειτουργό κ. Σουσουρή Μάγδα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο γνωριμίας και δικτύωσης με φορείς της πόλης. Έγινε αλληλοενημέρωση για τη λειτουργία των δύο δομών και η συνάδελφος μας ενημέρωσε για τη διαδικασία ένταξης ωφελουμένων στη δομή τους.Η προσβασιμότητα των πολιτών ρόμικης καταγωγής σε αγαθά και υπηρεσίες που προσφέρονται στην ελληνική κοινωνία, είναι ένας από τους βασικούς στόχους των δομών κοινωνικής ένταξης, όπως είναι το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου.

Στα πλαίσια αυτά -και επειδή το Alzheimer αφορά και πολίτες ρόμικης καταγωγής, είναι σημαντικό τόσο για τους κατοίκους του Αλιβερίου να γνωρίζουν που να απευθυνθούν και τις χρειάζεται, όσο και για τις δομές αυτές να γνωρίζουν πως μπορούν να υποδεχτούν άτομα ευπαθών ομάδων με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες.

  • Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ιδέες συνέργειας των δύο δομών και τη σκέψη παρέμβασης της μονάδας στη κοινότητα του Αλιβερίου.

 

Ημερομηνία:        Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022
Tόπος Διεξαγωγής:             Μονάδα αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου
Μονάδα αντιμετώπισης νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου:
  •  Σουσουρή Μάγδα, Κοινωνική Λειτουργός
Συμμετείχαν από το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ:
  • Ιουλία Τριανταφύλλου, Κοινων. Λειτουργός, Συντονίστρια
  • Εύη Γεωργούδη, Ψυχολόγος, Υπ. Απασχόλησης
  • Ζωή Μαλανδρίνου, Νοσηλεύτρια

 


 

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου υλοποιείται ως μέρος της Πράξης "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου" (Υποέργο ΙΙ) στα πλαίσια υλοποίησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Η χρηματοδότηση των δράσεων του Παραρτήματος Ρομά προέρχεται από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας