Το ΔΙΕΚ είναι το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

diek basic
diek-5   diek-6 diek-2 web-diek
diek-1   diek-3 diek-4

Το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ είναι η συνέχεια της « ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της τότε Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των 7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ’ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Δείτε την αναφορά του ΔΙΕΚ στον "χάρτη" των δράσεων της "European Vocational Skills Week 2018https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/your-country_en 
για να δείτε τη δράση, Discover your Talent, πάτε στο παρακάτω link ( κεντρική σελίδα) -- επιλέγετε `country` Greece -- στον χάρτη επιλέγετε έναν αριθμό που βρίσκετε πάνω στην Ελλάδα και κλικάρετε πάνω στο σημαδάκι του Βόλου

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ

Σε κλίμα γιορτής και χαράς εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022,  η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών του ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του  Δήμου Βόλου με τίτλο “Life Reboot” .

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  Κυρία  Σοφία Χάλαρη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε στο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων, ότι το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου με γνώμονα τον κοινωνικό του χαρακτήρα, εφαρμόζει ένα χαμηλό τιμολόγιο διδάκτρων  ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους νέους να σπουδάσουν το επάγγελμα που ονειρεύονται.

Περισσότερα: Ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών του ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Erasmus+

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το νέο Erasmus+ project, ‘New Technologies in VET’ του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, στην Πράγα, το διάστημα 26/4 – 11/5/2022.     Στη δράση συμμετείχαν 4 Σπουδάστριες και 2 Εκπαιδεύτριες της ειδικότητας Σχεδιαστή Μόδας καθώς και 1 Σπουδαστής και 1 Εκπαιδευτής της ειδικότητας Φωτογραφίας.  Η ομάδα παρακολούθησε μαθήματα στην Ανώτερη Σχολή Μόδας της Τσεχίας, Vosonspso και ήρθε σε επαφή με τη Σχολή Φωτογραφίας Panska.

Περισσότερα: "New Technologies in VET", Erasmus+ project για το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ στην Τσεχία

Τα Κοινωνικά Κέντρα της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ μετά από μια δημιουργική χρονιά των χορευτικών τους τμημάτων πραγματοποίησαν την Κυριακή 3/4/22 μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό, γεμάτη κέφι και χορό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Στα Κοινωνικά Κέντρα του Δήμου μας που βρίσκονται στις συνοικίες των Αγ. Αναργύρων, της Νεάπολης, στων  Αλυκών, του Αγ. Γεώργιου και της Ν. Δημητριάδας, λειτουργούν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά  προσχολικής ηλικίας, τμήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, τμήματα zumba (ενηλίκων και παιδικά),τμήματα Hip-Hop εφηβικά καθώς επίσης και τμήματα γυμναστικής ενηλίκων (Pilates και κινησιοθεραπεία)!

Περισσότερα: Φιλανθρωπική εκδήλωση από τα κοινωνικά κέντρα του Δήμου Βόλου 

Εκπαιδευτική επίσκεψη, πραγματοποίησαν σε Βιοτεχνίες της περιοχής μας, στο πλαίσιο των μαθημάτων,  Προσομοίωση Επαγγελματικής Διαδικασίας και Χώρος Εργασίας,  οι σπουδάστριες της Ειδικότητας Σχεδιαστή Μόδας , η εκπαιδεύτρια τους Ό. Οικονόμου καθώς και οι φιλοξενούμενες σπουδάστριες της Ανώτερης Σχολής Μόδας της Τσεχίας, Vosonspso με την εκπαιδεύτρια τους, Vera Tasoulasova

Περισσότερα: Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Βιοτεχνίες Ενδυμάτων της περιοχής μας, για την Ειδικότητα Σχεδιαστή Μόδας...

Το Σάββατο 14/5 πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Πόλης μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Στόχος του φεστιβάλ, όπως ανέφερε και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Σοφία  Χάλαρη,  ήταν η παροχή πληροφόρησης στην μαθητική κοινότητα σχετικά με τις προοπτικές επιλογής σπουδών αλλά και της πληροφόρησης για τα επαγγέλματα και γενικότερα την αγορά εργασίας.

Περισσότερα: Το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στο 1ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου επισκέφτηκαν οι μαθητές της  Β΄ τάξης  του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας με συνοδεία καθηγητών τους , στο πλαίσιο του μαθήματος  «Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός».

Περισσότερα: Παρουσίαση του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ σε Μαθητές Λυκείων της Περιοχής μας

Κοπή Πίτας για τη νέα χρονιά, στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, παρουσία της Προέδρου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ Κυρίας Σ. Χάλαρη, του Διοικητικού Προσωπικού, των Εκπαιδευτών και των Σπουδαστών του ΔΙΕΚ...

Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστείο Στεργιάδης για την νοστιμότατη πίτα.....

Καλή Χρονιά με Υγεία σε Όλους......

Περισσότερα: Κοπή Πίτας 2022 στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ 

Περισσότερα Άρθρα...

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ