Το ΔΙΕΚ είναι το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

diek basic
diek-5   diek-6 diek-2 web-diek
diek-1   diek-3 diek-4

Το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ είναι η συνέχεια της « ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της τότε Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των 7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ’ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Δείτε την αναφορά του ΔΙΕΚ στον "χάρτη" των δράσεων της "European Vocational Skills Week 2018https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/your-country_en 
για να δείτε τη δράση, Discover your Talent, πάτε στο παρακάτω link ( κεντρική σελίδα) -- επιλέγετε `country` Greece -- στον χάρτη επιλέγετε έναν αριθμό που βρίσκετε πάνω στην Ελλάδα και κλικάρετε πάνω στο σημαδάκι του Βόλου

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ

Στις 26 Μαρτίου το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών / Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+  απένειμε στο Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου τη Διαπίστευση Erasmus στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Διαπίστευση απονεμήθηκε μετά από αξιολόγηση της αίτησής  που υποβλήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων και ισχύει από 1 Μαρτίου 2021 έως την 31 Δεκεμβρίου 2027.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κα Σοφία Χάλαρη για το διάστημα αυτό το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ θα έχει απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης.  

Περισσότερα...

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου θα υλοποιήσει  επιμορφωτικά  σεμινάρια , σχετικά με τις ειδικότητές του. Στόχος της διεξαγωγής των σεμιναρίων , όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Αναστασία Μορφογιάννη, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανέργους, εργαζόμενους , σπουδαστές και  όχι μόνο, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, να βελτιώσουν την καθημερινότητά  τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι Εγγραφές στις 15 ειδικότητες του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ, μέχρι τις 15/10/20. 

Για πληροφορίες σας περιμένουμε στο χώρο του ΙΙΕΚ, Ρήγα Φεραίου με Χείρωνος,

09:00 -15:00 καθημερινά,

τηλ. 24210-56446.

site : diek.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+ ''the future is our jewel'', ξεκινά την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 και   θα διαρκέσει ως την Παρασκευή  18 Σεπτεμβρίου 2020 , περιοδεύουσα Πανευρωπαϊκή έκθεση  που αποτελείται αποκλειστικά από σπουδαστικές εργασίες με θέμα ''Τον  αέρα'' σε σχέση με το παρόν, τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο Κόσμημα σήμερα. Η  χρονική περίοδος της έκθεσης  συμπίπτει με την έναρξη  των εγγραφών σε όλες τις Ειδικότητες του Δημοτικού Ι.Ι.Ε.Κ Βόλου . 

Περισσότερα...

"The  Future is our Jewel"

Κατά τη διάρκεια των εγγραφών για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2020 -2021,οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 3η  Διακρατική Συνάντηση  του project "The  Future is our Jewel",  παράλληλα με Κινητικότητα σπουδαστών και εκπαιδευτών του τμήματος Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ  Δήμου Βόλου.

Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου για το έργο του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

Το ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου είναι το μοναδικό ΙΙΕΚ που ανήκει σε Δήμο. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να εργάζεται  με μια ασπίδα προστασίας αφού ο χαρακτήρας του   δεν είναι κερδοσκοπικός , αλλά εστιάζει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεργίας που συνεχώς διογκώνεται. Σε αυτό  το πρόβλημα εστιάζει το δημοτικό ΙΙΕΚ Βόλου και έχοντας ως σύμμαχο τη Δημοτική αρχή και την υποστήριξη του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου, αισιοδοξεί πως θα συμβάλει τα μέγιστα στον περιορισμό του φαινομένου της ανεργίας.

Περισσότερα...

Ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής χρονιάς 2019 -2020 για το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της για τους Σπουδαστές και το Προσωπικό του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου. Μια χρονιά πολύ διαφορετική από τις άλλες, με παράταση μαθημάτων μέχρι τα τέλη Ιουνίου και χωρίς τον δημιουργικό "πυρετό" της προετοιμασίας της ετήσιας Έκθεσης – γιορτής !

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ