Το ΔΙΕΚ είναι το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

diek basic
diek-5   diek-6 diek-2 web-diek
diek-1   diek-3 diek-4

Το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ είναι η συνέχεια της « ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της τότε Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των 7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ’ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Δείτε την αναφορά του ΔΙΕΚ στον "χάρτη" των δράσεων της "European Vocational Skills Week 2018https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/your-country_en 
για να δείτε τη δράση, Discover your Talent, πάτε στο παρακάτω link ( κεντρική σελίδα) -- επιλέγετε `country` Greece -- στον χάρτη επιλέγετε έναν αριθμό που βρίσκετε πάνω στην Ελλάδα και κλικάρετε πάνω στο σημαδάκι του Βόλου

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της για τους Σπουδαστές και το Προσωπικό του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου. Μια χρονιά με πολλές προκλήσεις μιας και η πλειοψηφία των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Η ψηφιακή τεχνολογία, -  με εκπαιδευτικές πλατφόρμες, με δημιουργία video, με προσομοίωση των εργαστηρίων και πολλά άλλα – που χρησιμοποιήθηκε για την πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των Σπουδαστών είχε θετικά αποτελέσματα.

Περισσότερα...

     Δέκα σχολές από οχτώ χώρες με μεγάλη παράδοση στο χώρο  της Αργυροχρυσοχοΐας από όλη την Ευρώπη, συμμετέχουν στη μεγάλη περιοδεύουσα έκθεση Κοσμήματος για την σχολική χρονιά, 2020-2021  που θα φιλοξενηθεί στην περιοχή μας, με πρωτοβουλία του  Ι.Ι.Ε.Κ  Δήμου Βόλου, στο διάστημα από 23/6 έως 15/9 2021.

  Το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, είναι  μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας ( PLE) από το 2009 έως σήμερα.  Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που αναπτύσσει  και με στόχο τη γενικότερη αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του προγράμματος, το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνεχώς  διευρύνει τις επαφές του μέσω των  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ με σχολές του εξωτερικού.

Περισσότερα...

Το δεκαήμερο από 6 έως 16 Μάϊου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία to πρώτο μέρος του Ευρωπαϊκού project, "Peers for Equality" - Youth Worker Mobility, Training Course, με τη συμμετοχή 2 εργαζόμενων της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ.

Λόγω των συνθηκών η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τη χρήση, μέσων νέας τεχνολογίας καθώς και ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης - κατάρτισης.

Περισσότερα...

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου θα υλοποιήσει  επιμορφωτικά  σεμινάρια , σχετικά με τις ειδικότητές του. Στόχος της διεξαγωγής των σεμιναρίων , όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Αναστασία Μορφογιάννη, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανέργους, εργαζόμενους , σπουδαστές και  όχι μόνο, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, να βελτιώσουν την καθημερινότητά  τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Περισσότερα...

Από την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 και έως την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου Πανευρωπαϊκή Έκθεση Κοσμήματος του P.L.E. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοϊας με τη συμμετοχή 10 σχολών από Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο και Γαλλία.

Περισσότερα...

Στις 26 Μαρτίου το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών / Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+  απένειμε στο Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου τη Διαπίστευση Erasmus στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Διαπίστευση απονεμήθηκε μετά από αξιολόγηση της αίτησής  που υποβλήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων και ισχύει από 1 Μαρτίου 2021 έως την 31 Δεκεμβρίου 2027.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κα Σοφία Χάλαρη για το διάστημα αυτό το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ θα έχει απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης.  

Περισσότερα...

"The  Future is our Jewel"

Κατά τη διάρκεια των εγγραφών για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2020 -2021,οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 3η  Διακρατική Συνάντηση  του project "The  Future is our Jewel",  παράλληλα με Κινητικότητα σπουδαστών και εκπαιδευτών του τμήματος Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ  Δήμου Βόλου.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ