09
Παρ, Ιουν

ΔΙΕΚ-Επαγγελματικη Εκπαιδευση
Εργαλεια
Τυπογραφια

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της για τους Σπουδαστές και το Προσωπικό του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου. Μια χρονιά με πολλές προκλήσεις μιας και η πλειοψηφία των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Η ψηφιακή τεχνολογία, -  με εκπαιδευτικές πλατφόρμες, με δημιουργία video, με προσομοίωση των εργαστηρίων και πολλά άλλα – που χρησιμοποιήθηκε για την πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των Σπουδαστών είχε θετικά αποτελέσματα.

Επιβράβευση  για τους Σπουδαστές όλων των τμημάτων αποτελεί  ο θεσμός της χορήγησης Υποτροφιών σε όσους διακρίνονται για την επίδοσή τους. 

Πλέον Σπουδαστές και Απόφοιτοι βρίσκονται στις επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει, για να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση  ή να εργαστούν. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή τη saison  η προσφορά θέσεων, από διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, με τις οποίες συνεργάζεται το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου επί σειρά ετών, ήταν πολύ μεγάλη !

Αυτό, όπως τονίστηκε από τους Εργοδότες στις  ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις για την Πρακτική Άσκηση και την πρόσβαση στην Αγορά Εργασίας, όπου συμμετείχαν Σπουδαστές, Εκπαιδευτές και Εργοδότες,  οφείλεται στο υψηλό επίπεδο γνώσεων και κατάρτισης που κάνει περιζήτητους τους Σπουδαστές μας !

 

 

 

 

 

 

Τα νέα δε που έρχονται από τους Απόφοιτους  για τα νέα επαγγελματικά τους εγχειρήματα, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά, ότι η εκπαίδευση και κατάρτιση στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου οδηγεί με σίγουρα βήματα στη επαγγελματική αποκατάσταση !

Σημαντικό κομμάτι της κατάρτισης στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου είναι και η γνώση που λαμβάνεται μέσω τις αλληλεπίδρασης των  Ευρωπαϊκών  προγραμμάτων που για εφέτος ενισχύθηκε από τη Διαπίστευση Erasmus+,  στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Η Διαπίστευση απονεμήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών / Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ , μετά από αξιολόγηση της αίτησής  που υποβλήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων και ισχύει από 1 Μαρτίου 2021 έως την 31 Δεκεμβρίου 2027.

Αρωγοί στην όλη προσπάθεια, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Σ. Χάλαρη  και ο Αντιπρόεδρος και Νόμιμος Εκπρόσωπος του ΙΙΕΚ., Α. Ζαρκάδας – Βεργής οι οποίοι  ευχαριστούν τους Εκπαιδευτές για τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό τους και προσκαλούν  όλους τους υποψήφιους Σπουδαστές να επισκεφθούν τη Σχολή, μια Σχολή που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο σπουδών , με τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς.

Διανύοντας την περίοδο των προεγγραφών για τη χρονιά 2021 -2022 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο του ΙΙΕΚ ( Χείρωνος – Ρήγα Φεραίου 1 ), καθημερινά από τις 9.00π.μ. – 15.00μ.μ., για να περιηγηθούν, στην ετήσια έκθεση των σπουδαστικών εργασιών αλλά και την πανευρωπαϊκή περιοδεύουσα έκθεση κοσμημάτων που δημιούργησαν οι Σπουδαστές 10 σχολών, μελών  του P.L.E., από 8 χώρες της Ευρώπης.


Πληροφορίες στο 2421056446  ή στη σελίδα του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, diek.gr


Καλό Καλοκαίρι σε όλους !

 

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ