05
Δευ, Ιουν

ΔΙΕΚ-Επαγγελματικη Εκπαιδευση
Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Τρίτη 28/9 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πανευρωπαϊκής περιοδεύουσας έκθεσης Κοσμήματος του προγράμματος Εrasmus+ "The Future is our Jewel" με θέμα τη " Φωτιά", η οποία θα διαρκέσει μέχρι 7/10/21.

Η έκθεση, που αποτελείται αποκλειστικά από σπουδαστικές εργασίες με θέμα "Τη φωτιά σε σχέση με το μέλλον" ξεκίνησε στο Πόρτο, παρουσιάστηκε στο Λονδίνο,  ήρθε στο Ι.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ , θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη, τη Βαλέντσα της Ιταλίας και θα κλείσει το ταξίδι της στην Μαδρίτη της Ισπανίας.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ, Σ. Χάλαρη, Εκπρόσωποι, της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή,- η οποία απέστειλε και χαιρετισμό, - των Βουλευτών Μαγνησίας Κ. Μαραβέγια, και A. Μεικόπουλου, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο Χ. Μπουκώρος,  η Δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Β. Αναγνώστου, ο Αντιπρόεδρος του  ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Α. Νάσιος, η Υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού  Χ. Δραντάκη, η  Αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ Ε. Τεζαψίδου, ο Πρόεδρος του συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Μαγνησίας Δ. Νιζάμης, 16 εκπαιδευτές και σπουδαστές των σχολών, Artistica Soares dos Reis Πόρτο, Escuela de Arte3 Μαδρίτη και BAJ Λονδίνο,( που καταρτίζονται στο Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, από  27/9/ έως  1/10 στο πλαίσιο κινητικότητας του προγράμματος), Σπουδαστές, Εκπαιδευτές και Εργαζόμενοι του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου και της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ και πλήθος κόσμου, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19.

Την εκδήλωση διάνθισε χορευτικό δρώμενο της σχολής χορού, Μ. Λαούδη, ενώ εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε της περιοχής μας καθώς και σπουδαστές της ειδικότητας Φωτογραφίας κάλυψαν το γεγονός.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  κ. Σοφία Χάλαρη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε στο χαιρετισμό της ότι τόσο η ίδια όσο και ο Επικεφαλής της Δημοτικής αρχής Βόλου, Δήμαρχος Α . Μπέος ενισχύουν και προωθούν  αντίστοιχες Ευρωπαϊκές δράσεις, τα  οφέλη των οποίων  μέσω των προγραμμάτων Erasmus+ δεν σταματούν με την αποφοίτηση των σπουδαστών, αλλά συνεχίζονται και στην μετέπειτα πορεία τους στην αγορά εργασίας.

Μέσα από τα προγράμματα Erasmus+  παρέχεται κινητικότητα κατάρτισης για σπουδαστές η προστιθέμενη αξία των οποίων σχετίζεται,  με τους πόρους που παρέχονται από κάθε εταίρο και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο ανταλλάσσονται, μοιράζονται, συζητούνται και αναπτύσσονται νέες πρακτικές και τεχνικές για την πραγματοποίηση όχι μόνο πρωτότυπων κοσμημάτων αλλά και μιας βιώσιμης επιχείρησης.

Το πρόγραμμα εργασίας των 6 Σχολών που συμμετέχουν – BAJ London, Escuela de Arte3 Madrid, Escola Artistica Soares dos Reis Porto, For.Al  Valenza, ΙΙΕΚ  MOKUME Θεσσαλονίκη και ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.- κατά τη διάρκεια των τριών ετών, σχετίζεται με πέντε τύπους δραστηριοτήτων, την Έρευνα, την κατασκευή Κοσμημάτων, τη δημιουργία Καταλόγου, τη δημιουργία Φυλλαδίου και τις Εκθέσεις για τη μεθοδολογία υλοποίησης και διαχείρισης της στρατηγικής  εταιρικής σχέσης με ταυτόχρονη προβολή του έργου των Σπουδαστών και των Σχολών!

Επιπρόσθετα και για να εξασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οφέλη για όλους, ο ιστότοπος ( http://thefutureisourjewel.wordpress.com) και όλα τα αποτελέσματα θα παραμείνουν λειτουργικά μετά το κλείσιμο του έργου, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι εταίροι να επικοινωνούν μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν ιδέες, να προτείνουν βελτιώσεις και να επικαιροποιούν καινοτόμες μεθόδους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του ΙΙΕΚ, πατώντας εδώ 


Το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου μέσα από τις Ευρωπαϊκές του συνεργασίες και τη Διαπίστευσή του από το Ι.Κ.Υ. αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο  εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχει  εδώ και  35 χρόνια το οποίο ενισχύεται και από διακρίσεις σε Πανελλαδικό αλλά και Διεθνές επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή στις 13 ειδικότητες του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου, www.diek.gr,  μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη γραμματεία της σχολής 9:00- 15:00, τηλ. 2421056446 και στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ