09
Παρ, Ιουν

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Εργαλεια
Τυπογραφια

Σε συνέχεια των ενημερωτικών δράσεων που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στη δομή αστέγων, η Κινητή Μονάδα Μαγνησίας της ΔΙΟΔΟΥ ΑμΚΕ για την Ψυχική Υγεία της οποίας η λειτουργία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επισκέφτηκε το ξενώνα με στόχο μια ομαδική συνάντηση όπου θα προήγαγε την υγεία των φιλοξενουμένων. 

Στελέχη των δυο υπηρεσιών και φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης με κεντρικό άξονα τη ψυχική υγεία. Δόθηκε η ευκαιρία να τεθούν ερωτήματα τα οποία σχετίζονται με τη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων, την εκδήλωση ψυχοπαθολογίας αλλά και τη συμβολή των ειδικών ψυχικής υγείας όταν κάποιος βιώνει δυσκολίες κατά την καθημερινότητα του.

Επίσης, από την πλευρά του ξενώνα έγινε μια ενημέρωση του πλαισίου λειτουργίας της δομής και των προϋποθέσεων ένταξης ατόμων που βρίσκονται σε συνθήκες αστεγίας. Η συνάντηση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς αναδύθηκαν στην επιφάνεια σημαίνοντα θέματα για τους παρευρισκόμενους με απώτερο σκοπό την επεξεργασία αυτών σε δεύτερο χρόνο. 

 


Στελέχη υλοποίησης της δράσης δικτύωσης

  • Βησσαρία Θεοδωροπούλου , Κοινωνική Λειτουργός
  • Ελένη Δούκα, Κοινωνική Λειτουργός
  • Χαρίκλεια Βασιλεία, Νοσηλεύτρια

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 24210 91614 είτε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.