09
Παρ, Ιουν

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Hotspot Ξηροκαμπου
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Στο σημείο πρόσβασης (Hotspot) Ξηροκάμπου, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου, γίνεται συλλογή φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού, με σκοπό την ενίσχυση της Δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου. 

Στα γραφεία του Hotspot Ξηροκάμπου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, έχει τοποθετηθεί ειδικά διαμορφωμένο κουτί συλλογής φαρμάκων, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό που δεν χρειάζονται, κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Δομής.

Η Δομή του Ξηροκάμπου, είναι μια νέα κοινωνική υπηρεσία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, στην περιοχή παρέμβασης ΣΒΑΑ Βόλου (Ξηρόκαμπος), στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας στον 1ο όροφο και λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή κατά τις ώρες 08:00 με 16:00.

Σκοπός της, είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής σε υπηρεσίες, παροχές και αγαθά της πολιτείας.  Απευθύνεται σε ανέργους / μειονεκτούντα άτομα και οικογένειες, που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας ή έχουν την ανάγκη πληροφόρησης, παραπομπής και συμβουλευτικής για την απασχόληση. 


Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια κοινωνική δομή που σκοπός της είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, παραφαρμακευτικών προϊόντων και λοιπού υγειονομικού υλικού σε άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.


Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2018 στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 (ΕΣΠΑ), η δράση του χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιείται από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Κ.Α.Π.Η και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου. 

Καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή, να απευθύνεται στην Υπηρεσία μας, είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνό μας 2421084260, είτε δια ζώσης στην προαναφερόμενη διεύθυνση. 

 

Τι μπορείς να δωρίσεις στο Κοινωνικό Φαρμακείο

Κατηγορίες και Προϋποθέσεις

 

Δώρισε κάθε φάρμακο σε ανοιχτό ή κλειστό κουτί, ακόμα και αν έχει περισσέψει μικρή ποσότητα. Αρκεί:

  • να μην έχει λήξει.
  • να μην είναι ανοιχτό: σιρόπι, αλοιφή, σταγόνες, εισπνεόμενο, κολλύριο, διάλυμα, γαλάκτωμα.
  • να μην ανήκει στην κατηγορία δίγραμμωνσυνταγών.
  • να έχει συντηρηθεί σε ελεγχόμενη θερμοκρασία δωματίου και μακριά από κάθε πηγή θερμότητας και υγρασίας (π.χ. κουζίνα, μπάνιο).

Δώρισε ορθοπεδικά είδη και βοηθήματα βάδισης. Αρκεί:

  • να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά χωρίς σκισίματα και φθορές.
  • να μη λείπουν εξαρτήματα που τα κάνουν ακατάλληλα προς χρήση.

Δώρισε παραφάρμακα και υγειονομικό υλικό αρκεί:

  • να μην έχουν λήξει και να έχουν διατηρηθεί σωστά.

* Ανοιχτές συσκευασίες με βιταμίνες σε χάπια ή κάψουλες μπορούν να δωριθούν μόνο αν βρίσκονται σε blisters.

* Τα βρεφικά γάλατα πρέπει να έχουν σφραγισμένη συσκευασία.

Δώρισε ιατρικές συσκευές αρκεί:

  • να λειτουργούν σωστά.

Δώρισε άλλα αναλώσιμα. Αρκεί:

  • να είναι σφραγισμένα και να μην έχουν λήξει αν πρόκειται για αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται σε: οξυγονοθεραπεία, διαβήτη, επίδεση τραυμάτων πάσης φύσεως και χειρουργικές πράξεις.
  • αν  είναι σφραγισμένα αν πρόκειται για αναλώσιμα υλικά όπως είναι σύριγγες, ουροσυλλέκτες, πάνες, υποσέντονα.

 

Όλα τα φάρμακα και προϊόντα υγείας που δωρίζονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο, ελέγχονται από την φαρμακοποιό της δομής πριν χορηγηθούν στους ωφελούμενους. 

2023 05 16 Poster Mediciner Samling

 


Η ομάδα του Hotspot Ξηροκάμπου αποτελείται από την Κοινωνική Λειτουργό-Συντονίστρια Γεωργοπούλου Μαρία, την Κοινωνική Λειτουργό Αλατζά Χριστίνα-Μαρία και τη Διοικητικό Υπάλληλο Σωτήρη Άννα.


To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020