09
Παρ, Ιουν

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης

<-- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ 5131947

Αρ. ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 5131947

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι

HOTSPOT Νεάπολης

Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΒΑΑ)».

 

  Web strip for Hotspot Neapolis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Tην Τρίτη, 23 Μαΐου2023πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης, μεταξύ του Hotspot Νεάπολης και της Κουζίνας Αλληλεγγύης. Η υπεύθυνη και ιδρύτρια της Κουζίνας Αλληλεγγύης κα Αγγελική Ιωαννίτη υποδέχτηκε τα στελέχη του Hotspot και συγκεκριμένα την επιστημονικά υπεύθυνη Σόνια Παπαπαρίση και τους κοινωνικούς λειτουργούς Έλενα Ρεφενέ και Βάσια Νικολαΐδου και συζήτησαν για το πλαίσιο δράσης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκατέρωθεν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο δύναται να επωφεληθούν οι εξυπηρετούμενοι του Hotspot από τις παροχές και τις δράσεις της Κουζίνας Αλληλεγγύης και αντίστροφα.

Περισσότερα...

Κάθε χρόνο σε ένα από τα τριήμερα του Απριλίου (28-30 Απριλίου φέτος) γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων. Καθιερώθηκε το 1988 στις ΗΠΑ από την οργάνωση Youth Service America και σήμερα τιμάται σε περισσότερες από 100 χώρες. Σκοπός της Ημέρας είναι η κινητοποίηση παιδιών και νέων στην επιτέλεση κοινωνικού έργου μέσω της εθελοντικής προσφοράς.

Με τον όρο «Εθελοντισμό» εννοούμε την προσφορά υπηρεσιών από το άτομο ή ομάδες ατόμων προς το κοινωνικό σύνολο χωρίς χρηματική αμοιβή, με δική του βούληση, δίχως επιβολή ή καταναγκασμό. Πρόκειται για μια μορφή δράσης ανιδιοτελούς προσφοράς συμβάλλοντας στην ευημερία της κοινωνίας.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Την Τρίτη, 25 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του HotspotΝεάπολης και του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα Μαγνησίας». Η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί Έλενα Ρεφενέ και Βάσια Νικολαΐδου επισκέφθηκαν το χώρο του συλλόγου και συζήτησαν με την εκπρόσωπο κα Ντίνα Τριανταφύλλου για τον σκοπό και το πλαίσιο δράσης του Hotspot και της Φλόγας, όπως επίσης προσδιορίστηκε η διαδικασία πραγματοποίησης παραπομπών ωφελουμένων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Δράση συνέργειας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/03/2023 με τους ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου. Η συνάντηση διενεργήθηκε στο Γραφείο Νεάπολης του Κέντρου Κοινότητας που στεγάζεται στο Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης (Φιλικής Εταιρείας με Σκουφά) με σκοπό τη γνωριμία των στελεχών, τη πληροφόρηση για το πλαίσιο δράσης των δομών, καθώς και τον καθορισμό του τρόπου συνεργασίας και πραγματοποίησης παραπομπών.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του HotspotΝεάπολης και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας « Η Αλληλεγγύη». Η συνάντηση διενεργήθηκε στο χώρο του Συλλόγου και συμμετείχαν από την πλευρά του Hotspot η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί Έλενα Ρεφενέ και Βάσια Νικολαΐδου, ενώ τον Σύλλογο εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Ανδρομάχη Ροϊλού.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Κατόπιν επιθυμίας γονέων που συμμετέχουν σε δραστηριότητες συλλόγων του Κοινωνικού Κέντρου Αγίων Αναργύρων σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, το Hotspot Νεάπολης διοργάνωσε εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Πρακτικές αντιμετώπισης της βίας και του σχολικού εκφοβισμού για τους γονείς». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/3/2023 και ώρα 10:30 π.μ. στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου Αγίων Αναργύρων, σκοπός της οποίας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων γι’ αυτό το σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο το οποίο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα μας τα τελευταία έτη, τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Δευτέρα 13/03/2023, στα πλαίσια δικτύωσης του Hotspot Νεάπολης με άλλους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Βόλου, η επιστ. υπεύθυνη της δομής Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί Έλενα Ρεφενέ και Βάσια Νικολαΐδου επισκέφτηκαν το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στα Παλαιά Βόλου και συνάντησαν την κοινωνική λειτουργό κα Βασιλική Λαδέρη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των στελεχών, η ενημέρωση για τον τρόπο δράσης των δύο δομών και ο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...