Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Πέμπτη 18η  Ιανουαρίου 2024 το Job Center του Δήμου Βόλου συμμετείχε με διαδικτυακή παρουσίαση/εισήγηση στο Συνέδριο του Έργου Young Entrepreneurs Succeed (YES!) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.).

Το Job Center εκπροσώπησε ο ψυχολόγος της Δομής, κ. Χριστοδούλου Γεώργιος – Σταύρος. Το θέμα της παρουσίασης αφορούσε τους NEETS (άνεργοι νέοι/νέες 18-29 που δεν παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης ή εκπαίδευσης). 

Στόχος ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Δομής του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης, και Τεκμηρίωσης της απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου, το μοίρασμα χρήσιμων συμπερασμάτων που έχουμε εντοπίσει σχετικά με το φαινόμενο των NEETS κατά τη διάρκεια λειτουργίας μας, αλλά και η παρουσίαση μιας περίπτωσης «καλής πρακτικής» από τη Δομή Ρομά Αλιβερίου. 

Το Έργο “Young Entrepreneurs Succeed (YES!)” είναι μια εταιρική σχέση εμπιστοσύνης που εμπλέκει 8 δημόσιους & ιδιωτικούς οργανισμούς από 6 χώρες της ΕΕ με μεγάλη εμπειρία στην προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων που δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους. Στους οργανισμούς περιλαμβάνονται: αναπτυξιακές εταιρίες τοπικής ανάπτυξης, ΜΚΟ, πανεπιστήμια και συμβούλια που ενεργούν ως εταίροι υλοποίησης, εμπειρογνωμοσύνης ή διάδοσης. 

Βασικό στοιχείο της ταυτότητας της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ είναι η υλοποίηση προγραμμάτων και έργων. Αυτά αποτελούν τα διακριτά τμήματα της παρέμβασής της. Είναι δε, το αποτέλεσμα μιας σύνθετης διαδικασίας σχεδιασμού, τεκμηρίωσης και διεκδίκησης. Μέσω των προγραμμάτων και των έργων επιδιώκεται η ανάπτυξη τόσο των αγροτικών όσο και των αστικών περιοχών με την ανάδειξη και αξιοποίηση των κάθε μορφής πόρων (φυσικών, ανθρώπινων, πολιτιστικών), προτάσσοντας ως κινητήριο μοχλό την τοπική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα.


Για περισσότερες πληροφορίες για την Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ), ανατρέξτε:

https://anka.gr/index.php/el/


Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

https://kekpa.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

24jan. UNInternationalDayEducation 

 

 

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27".